Pretraga

Završeni radovi u vrijednosti od 1,86 milijuna kuna: Sanirana još jedna luka na Jadranu

A- A+

Početkom prošlog mjeseca završeni su radovi na sanaciji luke Čeprljanda u mjestu Ugljan. Obnova navedene luke tek je jedna u nizu od brojnih pomorskih luka koje se zadnjih godina obnavljaju i nadograđuju na hrvatskoj obali.

Luka Čeprljanda | foto: Zadarska županija

Projekt sanacije je uključio radove na ukupno 80 metara gata i obalnog zida u mjesnoj lučici Čeprljanda, a ukupna vrijednost radova je iznosila 1.86 milijuna kuna. Sanaciju su sufinancirali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Županijska lučka uprava Zadar te Zadarska županija.

– Ovo je još jedno u nizu ulaganja u lučku infrastrukturu na području naše županije. U proteklih 5 godina, uloženo je oko 250 milijuna kuna u lučku infrastrukturu u Zadarskoj županiji, a imamo još niz projekata u fazi realizacije ili pripreme. Projekt sanacije luke u Čeprljandi vrijedan je oko 1,86 milijuna kuna, a ostvaren je sredstvima resornog ministarstva, Županijske lučke uprave i Zadarske županije, rekao je župan Božidar Longin.

Općina Preko je pripremila projektnu dokumentaciju prije dvije godine, a projekt je na natječaj resornoga ministarstva prijavila Županijska lučka uprava.

Izdvojeni članak

U Splitu se otvara izložba ‘Ima li grada istočno od raja?’: Pogledajte kako bi izgledala nova luka

– Ponosni smo što  je Zadarska županija, odnosno Županijska lučka uprava prošle godine dobila više od 13 milijuna kuna nacionalnih sredstava, a jedan od projekata u koji se ulagalo je i ova mala lučica, koja je dobila novi gat i 80-ak metara sanirane obale, rekao je državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josipa Bilavera te najavio ajavivši da će ministarstvo u ovoj godini osigurati dodatnih 13 milijuna kuna za projekte koje je kandidirala Županijska lučka uprava Zadar.

On je istaknuo i kako su ovakvi projekti nastavak su ulaganja u morsku i lučku infrastrukturu u cijeloj Hrvatskoj. A o tome smo pisali prošloga ljeta. Naime, velik dio infrastrukturalnih projekata koji se zadnjih godina provode u Hrvatskoj se odnose upravo na izgradnju novih ili pak sanaciju  i dogradnju već postojećih pomorskih luka. Investicija izgradnje i obnove lučkih infrastrukture diljem naše obale iznosi gotovo 2 milijarde kuna, a o tome možete više pročitati ovdje.

Završeni radovi u vrijednosti od 1,86 milijuna kuna: Sanirana još jedna luka na Jadranu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap