Pretraga

Država kupuje zgradu Vjesnika za 47 milijuna kuna: Tamo će se smjestiti dio državne uprave

A- A+

Vlada je donijela Odluku o kupnji suvlasničkog dijela zgrade Vjesnika u Zagrebu. Vrijednost zgrade iznosi nešto više od 47 milijuna kuna, a u prostoru će se smjestiti tijela državne uprave.

cvjetno_naselje-2

Vjesnikov neboder; foto: David Mandić | baustela.hr

​Ovom Odlukom Vlade omogućuje se kupnja suvlasničkog dijela nekretnine u poslovnoj zgradi u Zagrebu, Slavonska avenija 2 i 4/Odranska 1-1/1, u svrhu osiguranja poslovnih prostora za smještaj tijela državne uprave i pismohrane navedenih tijela u sklopu jedne nekretnine.

Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci, nakon što je objavljeno da Tiskara Vjesnik ide u likvidaciju, najavljeno je useljenje dijela Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Više o tome možete pročitati ovdje.

Kupoprodajna cijena nekretnine iznosi 47.010.000 kuna (6.239.299,22 eura), temeljem Procjembenog elaborata Druga procjena od 28. listopada 2022. i Procjembenog elaborata Druga procjena – dopuna od 23. studenoga 2022., Visokog procjeniteljskog povjerenstva iz Zagreba.

Izdvojeni članak

Tiskara Vjesnik se gasi, što će biti s poznatom zgradom? Evo tko su vlasnici nekretnine

Umanjen iznos

S obzirom na to da Republika Hrvatska ima potraživanja prema trgovačkom društvu Vjesnik, iznos utvrđene kupoprodajne cijene umanjit će se za iznos ukupnog potraživanja koje je utvrđeno na temelju obavijesti tijela državne uprave dostavljenih Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine do dana sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Ugovor o kupoprodaji nekretnine s društvom Vjesnik, sklopit će Republika Hrvatska zastupana po Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Donosimo i tekst čitave Odluke.

cvjetno_naselje-2
Share via
Copy link
Powered by Social Snap