Pretraga

Za zakup državnih poslovnih prostora stiglo 89 ponuda: Najveća potražnja za Križanićevom u Zagrebu

A- A+

Državne nekretnine su zaprimile 89 ponuda za zakup 30 državnih poslovnih prostora u osam gradova. Uspješnost natječaja veća je od 75 posto, a predviđeno je sklapanje 23 ugovora o zakupu.

Pristigle ponude

Pristigle ponude | foto: Državne nekretnine

U petak je u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u Zagrebu održano otvaranje ponuda za zakup 30 državnih prostora u osam gradova, po javnom pozivu za zakup poslovnih prostora od 24. prosinca 2022. godine. Na natječaj je pristiglo 89 ponuda, a uspješnost natječaja veća je od 75 posto te je predviđeno sklapanje 23 ugovora o zakupu.

Najveći broj ponuda pristigao je za poslovni prostor prve zone od 90 m2 u Križanićevoj ulici 15. Za njega je konkuriralo 13 ponuditelja, a postignut je iznos po četvornom metru od 27,7 eura. Drugi po redu interes s 12 zaprimljenih ponuda iskazan je za strogi centar grada. Također, za prostor od 90 m2, u nultoj zoni, odnosno Jurišićevoj 5.

Za prostor u Jurišićevoj 5 postignut je i najviši iznos zakupnine po četvornom metru od 41 eura. Slijedi ih poslovni prostor u drugoj gradskoj zoni, u Savskoj 19, s osam ponuda i postignutom zakupninom od 13 eura po četvornom metru.

Izdvojeni članak

Državne nekretnine raspisale posljednji natječaj u 2022.: U zakup se daje 30 poslovnih prostora

Zagreb: Ponude stigle za 88 posto poslovnih prostora

Ponude su pristigle za 88 posto poslovnih prostora ponuđenih u Zagrebu, a stopostotna uspješnost natječaja prema prvim preliminarnim rezultatima zabilježena je za Split, Zadar, Pulu, Požegu i Petrinju. Od sedam poslovnih prostora za koje nije pristigla ni jedna ponuda, dva se nalaze u Zagrebu, a preostali u Karlovcu i Osijeku.

Nakon obrade svih ponuda i objave službenih rezultata, za poslovne prostore za koje nije bilo interesa na ovom natječaju, biti će omogućen iskaz interesa za zakup na jednom od sljedećih natječaja Državnih nekretnina.

Službeni rezultati natječaja za zakup 6/22 i zapisnik s otvaranja ponuda biti će objavljeni do kraja sljedećeg tjedna. O tome će ponuditelji biti obaviješteni elektroničkom poštom.

Poslovni prostori izvan Zagreba

Podsjećamo, ponuda se mogla poslati i za četiri poslovna prostora u Karlovcu i Zadru, od kojih je karlovački u Gundulićevoj 1, a zadarski u ulici Put Pudarice 30C te je riječ o susjednim prostorima u istoj zgradi s početnim zakupninama od 5,97 EUR/m2 za Gundulićevu i 5,14 EUR/m2 za Put Pudarice.

Po jedan poslovni prostor nudio se u zakup u Osijeku, Petrinji, Požegi, Puli i Splitu, gdje početna zakupnina za dvorišni poslovni prostor udaljen manje od 100 metara od splitske Rive na adresi Marulićeva 6 iznosi 16,73 EUR/m2. Površinom najveći prostor na ovom natječaju od 237 četvornih metara ponuđen je u Požegi na križanju ulica Franje Cirakija i Sjepana Radića, a početna mu je zakupnina 3,25 EUR/m2. Više o tome čitajte ovdje.

Pristigle ponude
Share via
Copy link
Powered by Social Snap