Pretraga

Splitsko-dalmatinska županija dobila novi vatrogasni dom u vrijednosti od osam milijuna kuna

A- A+

Krajem prošlog tjedna je otvoren novi vatrogasni dom u Općini Muć vrijedan oko osam milijuna kuna. Inače, ovo je šesta lokacija na kojoj mućko vatrogasno društvo djeluje, a kako je zapovjednik DVD-a Muć Bože Delić kazao, radi se o ‘konačnoj lokaciji’.

Vatrogasni dom Muć | foto: Splitsko- dalmatinska županija

Na svečanom otvorenju novog vatrogasnog doma, načelnik Općine Muć, Filip Stupalo, ističe razloge zbog kojih je ovakav objekt bio prijeko potreban općini kojoj je na čelu.

– Općina Muć je četvrta općina po veličini u našoj županiji. Imamo najveći pojas endemskoga crnoga bora u Europi. Uza sve druge zadaće koje imaju u prometnom i drugom dijelu, našim vatrogascima je sigurno jedan od prioriteta i zaštita takve šume. Kruna svega je ovaj velebni dom, koji je financiran sredstvima Europske unije, kazao je Stupalo.

Zapovjednik DVD-a Muć, Bože Delić, nije skrivao zadovoljstvo što ovo vatrogasno društvo napokon ima svoje vlastite prostore.

– U 43 godine DVD-a Muć ovo nam je šesta i konačna lokacija. Bili smo i u privatnim kućama, ali i u javnim prostorima. Na otvorenom oprema i vozila propadaju, a zimi su nam i vremenske prilike otežavale posao. Sada, hvala Bogu, imamo svoje prostore, ponosno je naglasio Delić.

Izdvojeni članak

Brač dobio novi vatrogasni dom vrijedan 25 milijuna kuna

Ugovoreni projekti u iznosu od 192 milijuna kuna

Ovom prilikom je župan Blaženko Boban podsjetio kako Splitsko-dalmatinska županija u zadnjih šest godina ima šest novootvorenih vatrogasnih domova – Sućuraj, Supetar, Dugi Rat, Trilj, Slatina i danas otvoreni Muć.

– Ulaganje u sigurnost je ulaganje u sreću građana, bilo da se radi o sigurnosti domicilnog stanovništva i gospodarstva, ali i sigurnosti turista što je nama u priobalnom dijelu izuzetno bitno. Naši vatrogasci su, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i županijskom vatrogasnom zajednicom, maksimalno iskoristili europske fondove u realizaciji svojih potreba, izjavio je Boban.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković podsjeća kako je ministarstvu kojemu je na čelu obveza skrbiti o najvrjednijim resursima koje ima Hrvatska, a velik dio te skrbi nose vatrogasci.

– Ovdje u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugovorili smo projekte vrijedne 192 milijuna kuna. Uz vatrogasne domove to su i četiri dječja vrtića, dva kulturna centra i druga vrsta infrastrukture. Zahvaljujem županu na suradnji, ali i dionicima civilnoga društva poput DVD-a Muć, rekla je Vučković.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap