Pretraga

Uskoro se objavljuje Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskog bojlera: Evo tko će se moći prijaviti

A- A+

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tijekom srpnja ove godine trebao bi objaviti novi Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskog bojlera. Javni poziv bit će objavljen sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske, a evo tko će se, prema prvim informacijama, na njega moći prijaviti.

kondenzacijski bojler

Kondenzacijski bojler | foto: Freepik

Prvi Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskog bojlera Fond je objavio početkom svibnja 2020. godine.

Na prijave za sufinanciranje kupnje kondenzacijskog bojlera neće se morati još dugo čekati. Prema Odluci Vlade Republike Hrvatske Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost novi Javni poziv trebao bi objaviti tijekom srpnja ove godine.

Procedura prijave na Fondov novi Javni poziv vjerojatno će biti slična onoj iz prvog poziva, a sredstva će biti dostupna isključivo za stanove i kuće oštećene u potresu.

Proširenje obuhvata Javnog poziva

Prema navodima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatljivi troškovi kupnje novog kondenzacijskog bojlera bit će oni nastali nakon datuma potresa, doznaju s portala Zgradonačelnik.

Prvim Javnim pozivom, objavljenim početkom svibnja prošle godine, financirala se kupnja kondenzacijskog bojlera u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. No, sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske obuhvat novog Javnog poziva proširit će se i na područje Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

Izdvojeni članak

Koje opasnosti krije atmosferski bojler i zašto se odlučiti na ugradnju kondenzacijskog?

Prijave na Poziv iz svibnja prošle godine bilo je moguće napraviti kroz sustav E-prijava na programe sufinanciranja Fonda, a sufinancirani iznos tada je iznosio do 80 posto sredstava, to jest 8.000 kuna. Sredstva za potrebe provedbe Odluke Vlade o sufinanciranju kupnje kondenzacijskog bojlera osigurana su u Financijskom planu Fonda za 2021. godinu s projekcijama za 2022. i 2023. godinu u iznosu od  20.000.000,00 kuna za 2021. i 5.000.000,00 kuna za 2022. godinu.

Uskoro se objavljuje Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskog bojlera: Evo tko će se moći prijaviti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap