Pretraga

U tijeku su prijave za financiranje najma zamjenskog smještaja

A- A+

Građani koji nisu riješili svoj zamjenski smještaj, a udovoljavaju uvjetima Javnog poziva raspisanog od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, mogu se prijaviti za financiranje najma. Krajnji rok prijava je 31. prosinca 2021. godine.

Obnova od potresa

posljedice potresa | foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

Temeljem Odluke o financiranju najamnine u Uputama Ministarstva o provedbi odluke raspisan je četvrti “Javni poziv za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu“. Javni poziv odnosi se na osobe kojima su stradale nekretnine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije te su su u preliminarnom pregledu zgrada označene kao N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja) te stoga nisu podobne za stanovanje. Mjera stambenog zbrinjavanja odnosi se na građane koji ne posjeduju drugi useljivi stambeni prostor u radijusu 20 kilometara od stradale nekretnine.

Mjera financiranja najma primjenjivati će se najkasnije do 17. lipnja 2022. godine ili do obnove oštećene nekretnine, revizije stupnja oštećenja  ili pak eventualnog smještaja u stan u državnom vlasništvu. Do sada je za financiranje najamnine isplaćeno 24,67 milijuna kuna, od čega 15,4 milijuna kuna za sufinanciranje najma građanima i kućanstvima te 9,27 milijuna kuna za financiranje troškova smještaja u Hostelu Arena, a programom sufinanciranja smještaja i najamnina obuhvaćeno je dosad od 1.300 osoba.

Izdvojeni članak

Otvoreno zaprimanje zahtjeva za organiziranu obnovu nekonstrukcijskih elemenata

Rok za podnošenje zahtjeva je 31. prosinca 2021., a površina stana koji se financira može biti do 35 metara četvornih za samce te dodatnih deset metara četvornih po osobi po cijeni 70 kuna za metar četvorni. Zahtjevi za odobravanje financiranja najamnine podnose se na propisanim obrascima koje možete pronaći na poveznici, a uz pripadajuću dokumentaciju nužno ih je osobno uručiti ili poslati poštom ili  na adresu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Osim osoba kojima je potrebno financiranje najma zamjenskog smještaja, na Javni poziv mogu se javit i vlasnici nekretnina na na spomenutim područjima koji žele stanove u svom vlasništvu dati u najam osobama kojima je utvrđen status osobe kojoj će se financirati najamnina za zamjenski stan.

Copy link
Powered by Social Snap