Pretraga

Nova bajkovita plaža na Kvarneru, nudi prostrano armiranobetonsko sunčalište i lakši ulaz u more

A- A+

Na području Crikvenice provodi se projekt rekonstrukcije sedam prostornih cjelina obalne infrastrukture. Ukupna površina uređenih sunčališta po svim fazama i prostornim cjelinama iznosi oko 1.400 četvornih metara, a prvom fazom radova uređena je plaža na obalnom području poluotoka Kačjak. Na samom vrhuncu sezone do plaže se spušta obnovljenim betonskim stepenicama, do novih površina i revitaliziranih pomorskih građevina. Radovima je plaža zaštićena od djelovanja mora i pomorskih neprilika, izgrađeno je armiranobetonsko sunčalište te je omogućen lakši ulaz u more.

plaža, poluotok Kačjak | Grad Crikvenica

Grad Crikvenica objavio je kako su konačno uspješno okončani radovi na uređenju i obnovi obalnog područja poluotoka Kačjak. Plaža je tako na samom vrhuncu sezone spremna za posjetitelje. U pitanju je višegodišnji projekt koji ima nekoliko faza, a kada bude završen, omogućit će optimalno iskorištavanje pomorskog dobra u turističkoj sezoni.

Prva faza radova uređenja obalnog područja počela je u rujnu 2023. godine, kada je obuhvaćena revitalizacija postojeće vertikalne komunikacije putem betonskih stepenica te rekonstruiran oštećeni podest i pomorske građevine pri čemu su stvorene nove površine. U istoj fazi je postavljena i zaštita od djelovanja mora i vremenskih neprilika, a omogućen je i lakši ulaz u more.

Izdvojeni članak

Modernizacija plaža u Dubrovniku, novi tuševi i kabine, liftovi za invalide

Zatim je izgrađena armiranobetonska ploča za sunčalište, uklonjeni su dijelovi stare betonske konstrukcije te je formiran plato nove plaže s prilaznim stepeništem, te potpornim i kamenim obložnim zidovima. Postavljeno je i kameno, čime su povećane sigurnosti i kvaliteta sunčališta. Radovi su ukupno bili vrijedni 290.640,97 eura s PDV-om, a od ukupnog iznosa, 115.400 eura sufinanciralo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

– Veseli me završetak radova unutar prve faze projekta uređenja obalnog područja, koji će dodatno obogatiti naše pomorsko dobro. Ovaj projekt ne samo da će uljepšati naš poluotok Kačjak, već će i stvoriti novo, moderno sunčalište koje će služiti kao savršeno mjesto za odmor i rekreaciju svih naših građana i posjetitelja. Plaža je sada spremna dočekati turiste u punom sjaju. Zahvaljujući ovom projektu, naša obala postat će još privlačnija destinacija koja će pridonijeti održivom razvoju i turizmu naše zajednice, rekla je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

Podsjećamo, projekt uključuje sedam prostornih cjelina i obuhvaća rekonstrukciju obalne šetnice, platoa za kupače, uređenje sunčališta i šljunčane plaže, postavljanje tuševa i odmorišta te novih sadržaja poput sportsko-rekreacijskih zona. Također, planira se izgradnja rampe za osobe s invaliditetom. Ukupna površina uređenih sunčališta po svim fazama i prostornim cjelinama iznosi oko 1400 m².

Zaštita od djelovanja mora nešto je o čemu se misli prilikom izrade svake plaže, jer more je sila koja itekako utječe na gradnju. Na koje sve načine, pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap