Pretraga

Foto: Ovo je rekonstrukcija atletske staze, zanimljiv građevinski zahvat koji se ne radi svaki dan

A- A+

Stadion Sloga u Novoj Gradiški do sredine kolovoza imat će novu atletsku stazu koja se upravo radi.  Na betonsku podlogu postavlja se gumirani završni sloj debljine 13 milimetara. Uređuju se i pripadajuća borilišta, to jest na sjevernom dijelu atletske staze prostor skoka u vis i skoka u dalj, a na južnom dijelu zaletište za bacanje koplja i bacalište za bacanje kugle.

rekonstrukcija atletske staze

rekonstrukcija atletske staze | foto: Nova Gradiška

Grad Nova Gradiška na stadionu Sloga provodi projekt Rekonstrukcija atletske staze sufinanciran iz sredstava Ministarstva turizma i sporta putem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini. Sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta iznosi 132.476,00 eura, a radove izvodi tvrtka Edel Sport iz Zagreba.

Izdvojeni članak

Veliki stadion u Istri dobio novi travnjak, investicija vrijedna 300 tisuća eura

Cilj projekta je rekonstruirati atletsku stazu i pripadajuća borilišta kako bi se korisnicima, sportašima i rekreativcima, a posebno djeci i mladima pružila mogućnost za bavljenje sportom i rekreacijom uz osjećaj sigurnosti i opuštenosti te se na taj način pomicale njihove razvojne granice, razvoj psihofizičkog zdravlja, društvenosti i motoričkih vještina.

rekonstrukcija atletske staze

rekonstrukcija atletske staze | foto: Nova Gradiška

Ovim projektom rekonstruiraju se atletska staza i borilišta na način da odgovaraju potrebama školskog i rekreativnog sporta te lokalnih natjecanja. Atletska staza rekonstruira se na način da se na betonsku podlogu postavlja gumirani završni sloj debljine 13 mm. Uređuju se i pripadajuća borilišta, to jest na sjevernom dijelu atletske staze prostor skoka u vis i skoka u dalj, a na južnom dijelu zaletište za bacanje koplja i bacalište za bacanje kugle.

Rekonstrukcijom atletske staze i sportskih borilišta grad Nova Gradiška i okolica će dobiti sportsku građevinu prikladnu za održavanje sportskih natjecanja, sportske treninge i rekreaciju, čime će se poboljšati kvaliteta života stanovništva.

Glavni nogometni klub u gradu podno Učke sa stoljetnom tradicijom dobiva novi stadion, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap