Pretraga

Renomirani japanski arhitekti gostovali na Međunarodnoj školi arhitekture u Grožnjanu

A- A+

Završena je međunarodna ljetna škola arhitekture u Grožnjanu. Tema je bila ‘Invisible City Only for Infants’, a održala se pod palicom svjetski poznatih arhitekata Takaharu i Yui Tezuke. Ove godine škola je proslavila svoj 35. rođendan, pokrenuo ju je 1989. godine zagrebački ured Penezić & Rogina.

Međunarodna škola rahitekture Grožnjan

Međunarodna škola rahitekture Grožnjan | foto: promo

Program Ljetne škole tradicionalno se sastojao od izvrsnih predavanja i izleta. Tema ovogodišnje edukacije bila je ‘Invisible City Only for Infants’, a odnosila se na promišljanje o svijetu oko nas iz perspektive djeteta. Naime, kako je istaknuto u najavi događanja, djeca vide i osjećaju toliko toga što je odraslima nevidljivo.

Izdvojeni članak

Top 10 arhitektonskih ljepotica u Parizu, i to bez Eiffela na popisu

Voditelji Ljetne škole arhitekture u Grožnjanu bili su svjetski poznati arhitekti Takaharu i Yui Tezuka. Poručili su kako je ove godine cilj bio da sudionici pronađu nevidljivi grad koji mogu vidjeti ili doživjeti samo djeca.

– Nemojte ovo smatrati lakim zadatkom. Odrasli su iskusni u pronalaženju svega što skrivaju djeca. Ne radi se o skrivanju prostora niti o smanjenju praga. Zadatak je o istraživanju paralelnog svemira u kojem ste prije živjeli, rekao je Tezuka.

Medjunarodna skola arhitekture u Groznjanu

Medjunarodna skola arhitekture u Groznjanu | foto: promo

Medjunarodna skola arhitekture u Groznjanu

Medjunarodna skola arhitekture u Groznjanu | foto: promo

Treba spomenuti i kako je međunarodnu ljetnu školu arhitekture u Grožnjanu pokrenuo je 1989. godine zagrebački ured Penezić & Rogina, te da je ovoga ljeta škola proslavila svoj 35. rođendan.

Copy link
Powered by Social Snap