Pretraga

Open House Wien: Poseban pogled na skrivenu arhitekturu 55 urbanih objekata

A- A+

Open House Wien u rujnu otvara vrata arhitektonskih ostvarenja koja većinom nisu dostupna javnosti. Riječ je o desetom izdanju omiljenog festivala arhitekture koji ove godine stavlja naglasak na drvene konstrukcije, otvorene zelene prostore u urbanim sredinama i prenamjenu nekadašnjih poslovnih prostora. Bit će to, kao i uvijek, odlična prilika za upoznati se s jedinstvenim arhitektonskim ostvarenjima koja uglavnom nisu dostupna javnosti.

Festival arhitekture Beč

Festival arhitekture Beč | foto: Thomas Zeller

Festival arhitekture Open House Wien otvara svoja vrata 14. i 15. rujna, te će ponuditi čak 55 impresivnih građevina. Riječ je o fascinantnim arhitektonskim projektima koji većinom nisu otvoreni za javnost, pa je tako ovaj festival jedinstvena prilika za razgledavanje građevina.

Izdvojeni članak

Masters of Building Fair: Listopad u Rovinju rezerviran za povezivanje oko velikih investicija

Ove je godine naglasak na drvenim konstrukcijama, otvorenim zelenim prostorima u gradu i prenamjeni nekadašnjih poslovnih prostora. Osim drva, naglašava se i važnost gline koja posjeduje izvrsna fizikalna svojstva poput optimalne regulacije temperature i vlage zbog čega se smatra građevinskim materijalom budućnosti.

Ulaz je slobodan, prethodna najava nije potrebna, a posjetiteljima će se osigurati i obilazak sa stručnjacima te volonterima koji dobro poznaju arhitekturu i povijest građevina koje se obilaze. Cilj je građanima približiti važnost gradnje u njihovu gradu, predstaviti im nove trendove te ih upoznati s mnogobrojnim zanimljivim i zabavnim činjenicama, kao i povijesnim kontekstom.

Festival Open House Wien dio je globalne inicijative Open House Worldwide koja okuplja 1,2 milijuna posjetitelja i organizira oko 60 festivala na pet kontinenata.

Pogledajte ovdje kako izgleda Hanwha Galerija, spektakularan trgovački centar s pročeljem od kristalnog stakla.

Copy link
Powered by Social Snap