Pretraga

Tko će graditi HNS-ov kamp s 4 stadiona? Unosan posao podijeljen na dva izvođača

A- A+

Već neko vrijeme priča se o kampu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS-a) koji je u planu za Veliku Goricu. Nakon odabranog projekta te ishođenih potrebnih dozvola, čini se da je realizacija jedan korak bliže. Kamp sa četiri stadiona koji će se graditi u dvije faze mogao bi biti završen u 2026. godini, no prvo kreće potraga za izvođačima.

HNS kamp

HNS kamp | foto: Gradit/HNS

Nogometni kamp Hrvatskog nogometnog saveza već je neko vrijeme u planu za Veliku Goricu, a čini se kako je korak bliže realizaciji. Nakon što je u prosincu 2023. godine konačno obznanjeno kako će izgledati nogometni kamp Hrvatskog nogometnog saveza, budući da su konačno ishođene potrebna lokacijska i građevinska dozvola, mogu krenuti natječaji za zgradu i za teretane.

Tražit će se dva izvođača

Nakon što je ishođenjem lokacijske dozvole, krajem kolovoza ove godine stigla i građevinska dozvola za kamp HNS-a, u nadolazećem razdoblju kreće konkretna akcija prema realizaciji projekta. Tražit će se izvođači i to za upravnu zgradu te za terene.

Izdvojeni članak

Bageri stigli u Kranjčevićevu, krenulo rušenje: Legendarni stadion uskoro odlazi u povijest

Vrijedi istaknuti kako će se za radove birati dva izvođača pošto će jedan biti zadužen za upravnu zgradu i druge objekte, a drugi za terene. Takva odluka donesena je stoga što je za izgradnju terena potrebno pronaći specijaliziranog izvođača. Isto tako, prema projektu, tereni će imati raličite vrste podloge – na jednom će biti umjetna trava, na drugome prirodna, a na trećem će podloga biti hibridna, prenosi cityportal.hr.

Kvalitetno pozicionirane građevine

Podsjetimo, završetkom natječaja HNS-a početkom prosinca odabrano je idejno rješenje arhitektonskog ureda Gradit, čije je rješenje odabrano kao najbolje za realizaciju projekta kampa Hrvatskog nogometnog saveza. Projekt kampa, kako smo pisali, podrazumijeva izgradnju upravne zgrade, ali i stadiona kapaciteta 1.500 sjedećih mjesta, ukupno tri nogometna terena i skladišta. U drugoj pak fazi gradit će se četvrti nogometni teren, medicinski centar te sportska dvorana.

Stručnjaci su procijenili kako koncept odabranog idejnog rješenja na kvalitetan način pozicionira građevine na čestici, ističe raznolikost pojedinih građevina, ostaruje položaj nogometnih terena, kao i povezivanje građevine upravne zgrade s građevinom stadiona. Pritom, koncept obloge s vizualnim prodorima osmišljen je s prepoznatljivim simbolima u obliku grba i crvenih i bijelih kvadratića.

Na Rujevici je aktivirano veliko gradilište. Ovdje doznajte što se gradi preko puta stadiona.

Copy link
Powered by Social Snap