Pretraga

Bira se najljepše uređena okućnica: Evo kako se prijaviti

A- A+

Uređenje okućnice za mnoge je hobi koji predstavlja posebnu vrstu zadovoljstva, pogotovo kada su nakon godina truda svi pogledi upereni baš u njihovu malu oazu. Zahvaljujući brojnim natječajima na razini gradova i općina, sada se trud i predan rad oko okućnice može i isplatiti.

Foto: Pexels

U ovom su trenutku raspisana dva nagradna natječaja u kojima se bira najljepše uređena okućnica, a ukoliko se odlučite prijaviti u nastavku vam donosimo sve što trebate znati.

Gospić

U sklopu akcije ‘Volim Hrvatsku – Volim svoj Grad’ turistička zajednica grada Gospića objavila javni poziv za uključenje u akciju ‘Najljepše uređena okućnica i najljepše uređeni balkon na području grada Gospića’. Javni poziv otvoren je do 15. srpnja 2021.

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju sve fizičke osobe s područja grada Gospića, a ocjenjivat će se uređenost okućnice prema kriterijima:

  • cvjetnost i hortikulturno uređenje
    • što podrazumijeva vlastito održavanje tijekom cijele godine, originalnost uređenja i raznovrsnost bilja
  • opremljenost, kućni broj, uređenost ograde i prilaza
  • originalnost, utjecaj na izgled destinacije/ulice
  • opći dojam

Dodjela nagrada će se tradicionalno održati tijekom manifestacije “Jesen u Lici”. Dodatne informacije provjerite ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 Sveta Nedelja

Udruga žena Mendula pod pokroviteljstvom TZ Općine Sveta Nedelja organizira akciju ocjenjivanja uređenja i njegovanosti okućnica na području općine. Akcijom se potiče stanovništvo i druge zainteresirane subjekte na što kvalitetnije i privlačnije uređenje njihovih okućnica.

Odabir će se vršiti u kategoriji najljepše uređena okućnica, a osnovni kriteriji na temelju kojih se određuje najljepša okućnica su:

  • ukupan estetski dojam
  • vidljivo uložen višegodišnji trud
  • izbor i pravilna njega biljaka te
  • poštivanje tradicije ovog podneblja.

U tu se svrhu raspisuje natječaj na kojeg se mogu prijaviti sve fizičke osobe, osim onih koji se bave djelatnošću iznajmljivanja.

Odabir najljepše uređene okućnice izvršit će odabrana komisija, koja će obići sve prijavljene objekte do kraja kolovoza te ih ocijeniti prema unaprijed utvrđenim kriterijima. Pobjednici će se proglasiti na Dan Općine Sveta Nedjelja, 16. listopada 2021. godine, kada će im biti podijeljene prigodne nagrade za prvo, drugo i treće mjesto. 

Prijave na natječaj primaju se do 31. kolovoza 2021. godine, a mogu se dostaviti poštom na adresu: Udruga žena “Mendula”, Nedešćina 103, 52231 Nedešćina, na e-mail adresu: [email protected] ilitelefonom na broj: 099/2925782.

Obrazac za prijavu može se preuzeti na sljedećoj poveznici: PRIJAVNICA ZA NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠE UREĐENU OKUĆNICU (0.3 MB)

Share via
Copy link
Powered by Social Snap