Pretraga

Dizajnerski vremeplov: Nekoć popularan, danas nezamisliv stil namještaja

A- A+

Magazin Svijet, ilustrirani tjednik koji je izlazio u Jugoslaviji, bio je časopis koji je donosio sve najvažnije teme iz svijeta mode, lifestylea i putovanja. S razlogom se ovaj magazin danas smatra Vanity Fairom prošlog vremena. U broju iz 1970. godine Svijet je svojim čitateljima donio i reklamu za ekskluzivan namještaj rađen u maloj seriji.

svijet

Naslovnica magazina ‘Svijet’ iz 1970. godine | foto: baustela.hr

Novi modeli klub garnitura‘ glasila je reklama za najnoviji namještaj 70-ih godina.

Magazin Svijet u svom broju koji je izašao 29. srpnja 1970. godine za svoje je čitatelje pokrio mnoge zanimljive teme, od rubrike ‘Kad putujete, pogledajte!, preko ‘Učinite sami’ i ‘Recepti, do tema ‘Ljubavi i braka’. Među brojnim rubrikama magazina Svijet našla se i reklama za popularan namještaj tog vremena.

Magazin Svijet, namještaj STANDARD | foto: baustela.hr

Ekskluzivan ručno rađen namještaj

– Materijali ugrađeni u ove klub garniture su uvozni i prvorazredni, a garniture su izradili ručno naši najbolji stolari i tapetari, navodi reklama.

Namještaj STANDARD Sarajevo na stranicama magazina Svijet prezentirao je svoj novi model klub garnitura, a kako navode, riječ je o garniturama koje su izrađene u vrlo maloj seriji.

Izdvojeni članak

[FOTO] Najpoželjniji komad namještaja 1969. godine

Osim ponude garniture, koja uključuje sofu, dvije fotelje i tabure žute senf boje, ponuda navodi i mogućnost plaćanja garniture na 24 rate.

– Vrlo povoljan kredit 24 rate, za sve informacije obratite se prodavaonicama namještaja ‘STANDARD’, objašnjavaju te dodaju kako garantiraju da je riječ o ručnom radu. 

Magazin Svijet, namještaj STANDARD | foto: baustela.hr

Copy link
Powered by Social Snap