Pretraga

Nevidljivu sklupturu prodao za 18 tisuća dolara

A- A+

Nevidljivo umjetničko djelo “Io sono” prodalo se za nevjerojatnih 18 tisuća dolara, dok je posebno zanimljivo to što je talijanska aukcijska kuća Art-Rite nevidljivu skulpturu prošli mjesec očekivala prodati za tek šest do devet tisuća dolara, nakon čega je došlo do naglog porasta interesa za spomenutom umjetninom.

Foto: Pixabay; ilustracija

Talijanski umjetnik Salvatore Garau svoje djelo “Io sono” (ja jesam) prodao za 18 tisuća dolara, to bi bila sasvim uobičajena vijest u svijetu umjetnosti, da nije riječ o – nevidljivoj skulpturi! Umjetnik ju opisuje kao nematerijalnu, što ju sasvim odlično opisuje s obzirom na to da je skulptura nevidljiva.

Talijanska aukcijska kuća Art-Rite nevidljivu je skulpturu prošli mjesec očekivala prodati za između šest i devet tisuća dolara, ali je interes za umjetninu podigao cijenu koja sada iznosi 18.300 dolara.

Garau je pojasnio kako svoje djelo voli smatrati vakuumom: – Vakuum nije ništa drugo doli prostor pun energije, i čak i ako ga ispraznimo i ništa ne ostane, prema Heisenbergovom principu, to ništa ima težinu, stoga ima i energiju koja je kondenziran u čestice, odnosno nas, zaključio je umjetnik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salvatore Garau (@salvatore_garau)

Nevidljivu sklupturu prodao za 18 tisuća dolara
Share via
Copy link
Powered by Social Snap