Pretraga

Priča o inspirativnom stanu u kojem je dekorativnim detaljima napravljena velika promjena

A- A+

Kuće i stanovi u kojima živimo nisu uvijek u našem vlasništvu pa su promjene u njima gotovo nemoguća misija s obzirom na brojne želje i zahtjeve najmodavaca. Namještaj je često dotrajao, ponekad gotovo neupotrebljiv. Kada bi zidovi bili bijele boje bila bi to idealna kulisa, ali prevladavaju tonovi koji nisu uvijek prikladni za ono o čemu maštamo. Ipak, nije sve tako sivo. Čak i u prostoru u kojem ne smijemo napraviti mnogo promjene koje nisu trajne mogu kreirati posebnu atmosferu. Dokaz tome priča je o inspirativnom stanu u kojem su detalji kreirali posebnu, ali privremenu i promjenjivu atmosferu.

Inspirativan stan | foto: BOSTHLM

Promjenom komada namještaja i dodavanjem pomičnih detalja, poput dekorativnih vaza, u interijerima se mogu napraviti velike promjene.

Nismo uvijek u mogućnosti u potpunosti mijenjati prostor u kojem živimo. Ponekad nas ograničava činjenica što nije riječ o našem vlasništvu, a ponekad ograničeni budžet. Ipak, sudbina našeg doma ne mora biti trajno siva.

Malim intervencijama u prostoru mogu se napraviti velike promjene, a opcije povoljnog namještaja i dekorativnih materijala nikada nisu bile brojnije. Neka vam inspiracija bude priča o stanu u kojem je kombinacijom detalja različitih dizajnerskih stilova kreirana posebna, ali ne i trajna, atmosfera.

Inspirativan stan | foto: BOSTHLM

Šarmantan dnevni boravak

Dnevni boravak inspirativnog dvosobnog stana priča je za sebe. U interijeru se odabirom komada namještaja različitih stilova postigao dojam ugodnosti i udobnosti. Odabrani namještaj nije napadnih boja, a riječ je o komadima koji su lako promjenjivi i danas dostupni po vrlo povoljnim cijenama.

Velika bijela polica za knjige pravi je primjer male, a opet velike promjene u prostoru. Istovremeno je i funkcionalna i dekorativna. Bijela neutralna boja izvrsno će se uklopiti s ostalim tonovima u prostoru, a jednostavne linije neće odskakati od ostatka namještaja.

Inspirativan stan | foto: BOSTHLM

Ako vam budžet dopušta odvažite se na odabir jednog detalja koji će svojim karakterom naglasiti jedinstvenost prostorije. U slučaju ovog stana odabran je minibar na kotačima zlatne boje koja izrazito skladno nadopunjuje prostor, ali i ostale detalje poput tepiha sa zlatim vezom.

Mala kuhinja s velikim pogledom

Nije tajna da namještaj bijele boje najbolje pristaje malim prostorima. A, nije tajna ni to da se upravo s bijelom bojom mogu kombinirati najšareniji dekorativni predmeti kojima se prostoru daje određeni ton i priča.

Inspirativan stan | foto: BOSTHLM

Žute stolice i starinske limenke za začine decentno naglašavaju bijelu kuhinju koja je upotpunjena posebnim tamnim ručkicama, koje je moguće kupiti u trgovinama poput IKEA-e i Bauhausa. No, ova kuhinja ima nešto što nije moguće replicirati, a to je pogled na susjednu arhitekturu koja daje svojevrstan pečat prostoru.

Inspirativan stan | foto: BOSTHLM

Zeleni tonovi i boho detalji

Ideja jednostavnog dizajna postignutog korištenjem unikatnih detalja nastavlja se i u spavaćoj sobi. Prostorijom dominira krevet koji je tekstilom usklađen s ostatkom sobe pa se tako zeleni i sivi tonovi prožimaju kroz plahte, tepih i zavjese. Neutralni tonovi naglašeni su unikatnim detaljima, poput dekorativnih rasvjetnih tijela, kao i jastučnicama boho dizajna.

Inspirativan stan | foto: BOSTHLM

Osobnost i intima prostora kreirana je u hodniku koji se pretvorio u izložbeni prostor. Privatne fotografije i slike u okvirima jednostavnih linija i neutralnih tonova ovom prostoru, koji se u kontekstu dekoriranja često zaboravi, dale su posebnu ulogu i tako ga jednostavno i jedinstveno povezale s ostatkom stana.

Inspirativan stan | foto: BOSTHLM

Jednostavna kupaonica

Kupaonice su prostori koje je najteže promijeniti bez velikih intervencija u prostoru koje bi uključivale mijenjanje pločica ili sanitarnih elemenata. Ipak, kupaonski tekstili mogu napraviti mnogo pa će se dobrim odabirom njihove boje prostoru itekako dati poseban šarm neovisno o onom što je u njemu postavljeno.

Promjene se mogu napraviti i odabirom funkcionalnih i dekorativnih kupaonskih detalja poput zdjelice za odlaganje sapuna i čaše za zubne četkice. No, za one koji teže jednostavnosti prostor je najjednostavnije upotpuniti prikladnom biljkom kojoj odgovara vlaga.

Inspirativan stan | foto: BOSTHLM

Copy link
Powered by Social Snap