Pretraga

Kada je u pitanju uređenje doma na ove stvari morate zaboraviti

A- A+

Klizna rustikalna vrata, bijela kuhinja i ‘statement’ zid samo su neki od trendova koje ćemo pozdraviti u 2021. godini.

Zid u boji i retro namještaj odlaze u povijest I Unsplash; Devon Janse van Rensburg

Dizajn interijera mijenja se iz godine u godinu, no neki trendovi ostali su s nama gotovo cijelo desetljeće.

Ipak, 2021. donosi mnoge promjene i kada je u pitanju uređenje doma, a sudeći po komentarima dizajnera mnogi će se morati odmaknut od tamnih, bijelih te sivih površina kao i skladnih kompleta namještaja, dajući prostoru moderan i egzotičan izgled kroz kombinacije pune boja te mješavine raznih tekstura.

Zaboravite na ‘brodski pod’

Dizajnerica interijera Rachel Street za Insider je kazala kako je brodski pod, točnije daske koje su se koristile za izgradnju brodova, a kasnije prenamijenile za uvođenje rustikalnog stila u prostor – jedan od najprolaznijih trendova. Iako su popularnost doživjele još 2010. godine kada su mnogi njima dekorirali zidove stvarajući rustikalni stil u svom domu, čini se kako će sada na njihovo mjesto uskočiti pločice, ali i klasične zidne obloge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @loneyfarmhouse

Bez monotone kuhinje, molim!

S druge strane dizajnerica interijera Dennese Guadeloupe Rojas u 2021. otpisuje sive kuhinje.

– Takvi interijeri mogu izgledati hladno, kazala je Rojas, naglasivši kako će trendovi nalagati hrabriji odabir boja. Čak i bijeli interijeri koji su zadnjih godina bili na vrhuncu popularnosti polako će ići u zaborav, dok će se poželjnim smatrati izražavanje kroz žarke boje.

Čeka nas igra s teksturama i uzorcima uz naglasak na egzotične kombinacije koje odražavaju osobnost vlasnika prostora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Howdens (@howdensjoinery)

Zbogom retro stilu

Unatoč tome što smo zadnjih godina svjedočili povratku popularnosti namještaja iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, dizajnerica Heather Goerzen tvrdi kako bi i taj trend mogao polako nestati.

– Prebacujemo se s ‘Mad Man’ izgleda na prostor kojim dominiraju drvo i geometrijski uzorci, kazala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I Love That (@ilovethatstyle)

Klizna vrata

U prošlom desetljeću drvena klizna vrata, koja su u trenu u prostor unosila dašak seoskog života, bila su česti odabir pri uređenju doma. Ipak, ako pitate dizajnere interijera njihovo je vrijeme prošlo.

Umjesto njih moderan i osvježavajući izgled donjet će francuska vrata koja poput istoimenih prozora daju neopisiv šarm kombinirajući drvo i staklo.

Statement zid

Jedan zid u boji koji je odskakao od ostatka prostorije neće biti poželjan ove godine.

Sam trend je zamišljen da na jednostavan način učini prostor puno zanimljivijim, no sve više dizajnera smatra kako takav odabir izgleda previše djetinjasto i zbunjujuće. Iz tog razloga možemo očekivati povratak monokromatskih zidova koji se jednostavno uklapaju s ostatkom interijera.

Setovi koji guše kreativnost

Krevet u kompletu s noćnim ormarićem ili komodom prema predviđanjima dizajnera već se ove godine smatra odrazom neukusa.

Namještaj u kompletu, prema njihovim navodima guši kreativnost, te ne odiše osobnošću vlasnika prostora. Stoga umjesto da kupujete identičan set razmislite o različitim komadima s komplementirajućim bojama.

 

Copy link
Powered by Social Snap