Pretraga

Uskoro započinje 56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma, a nosi ime ‘Ping – Repozitorij budućnosti’

A- A+

Svečano otvorenje 56. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma održat će se u subotu 11. prosinca 2021. godine u 18 sati u paviljonu na Rooseveltovu trgu, ispred Muzeja Mimara. Ovogodišnje izdanje nosi ime ‘Ping – Repozitorij budućnosti’, a selektori Salona su Lea Pelivan i Toma Plejić.

Udruženje hrvatskih arhitekata, UHA

Zagrebački salon tradicionalna je manifestacija suvremenog stvaralaštva na polju vizualnih umjetnosti, dizajna i arhitekture koju je 1965. godine utemeljila Skupština grada Zagreba. Osim selektora Lee i Tome, organizacijski odbor čine Martina Bienenfeld, Luka Koralet, Roman Šilje i Nevena Tudor Perković. Za koncept, postav i organizaciju zaslužni su, osim selektora,  Tonči Čerina, Maja Furlan Zimmermann, Damir Gamulin, Mia Roth Čerina, Antun Sevšek i Frano Petar Zovko.

Salon se sastoji od središnje multimedijalne izložbe prijavljenih radova i konferencijskog programa, a program će se održati u razdoblju od 11. do 19. prosinca. U sklopu salona bit će prikazana i izložba ‘pazar pijaca plac sajam tržnica trg’ Mirande Veljačić i Dinka Peračića (dobitnika Grand Prixa 53. zagrebačkog salona), koja će se s pratećim programom održati od 11. do 24. prosinca u prostoru Udruženja hrvatskih arhitekata na Trgu bana Josipa Jelačića 3/1.

– Ovaj post-lockdown 56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma mijenja težište, očište, fokus i perspektivu; nudi iskustvo ubrzanog premotavanja – prikazuje projekte: neostvarene, nedosanjane, aktualne i pauzirane, odsutne, herojske i naivne, skicozne i realne, neodbačene, nedorađene, promišljene, ne-sasvim-jasne, zoom-in, zoom-out, XXS i XXL, efemerne, minimalne, kilometarski duge, podzemne i nadzemne, studentske, diplomske, spekulativne, fiktivne, lagane i teške – stare i potpuno nove. Salon je repozitorij budućnosti, od Vranjaninova Idealnoga grada do danas – najavili su organizatori salona.

Uskoro započinje 56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma, a nosi ime ‘Ping – Repozitorij budućnosti’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap