Pretraga

[VIDEO] Stadion na kojem se održao Super Bowl: Utakmica se igrala na pomičnom travnjaku

A- A+

U noći s nedjelje na ponedjeljak se održao ovogodišnji Super Bowl – najvažniji sportski događaj u SAD-u. Finalna utakmica se svake godine igra na drugoj lokaciji, a ovaj put se igralo na stadionu State Farm u Arizoni. Ono što je posebno zanimljivo jest to što se igralo na pomičnom travnjaku, koji je u stadion postavljen dva tjedna prije utakmice. Od tada je svaki dan izveden van, kako bi dobio dnevnu dozu sunčeve svjetlosti.

state farm stadium travnjak

State Farm Stadium travnjak, foto: screenshot YouTube

NFL je čak dvije godine pripremao travnjak na kojem se igrao ovogodišnji Super Bowl. Trava je uzgojena na lokalnoj farmi u Phoenixu, a ukupni troškovi održavanja i postavljanja iznose oko 800 tisuća dolara, odnosno oko 740 tisuća eura. Sam travnjak se nalazi na pomičnom elementu, dubine jednog metra. Travnjak je širok oko 70 metara (234 stope) i dugačak oko 120 metara (403 stope).

Sam proces premještanja travnjaka traje oko sat vremena, a za to vrijeme travnjak pređe oko 225 metara. Jedini drugi NFL stadion sa sličnom tehnologijom se nalazi u Las Vegasu. Zanimljivo je i to da se o ovom travnjaku brinuo George Toma, 94-godišnjak koji je pripremio travnjak za svaki Super Bowl koji se ikada održao. Njegov nadimak je ‘The Sodfather’.

Copy link
Powered by Social Snap