Pretraga

Zavirili smo u idiličnu ličku kuću koja spaja najbolje od tradicije i modernog dizajna

A- A+

Bijeg od svakodnevnih briga, problema i stresa, daleko od gradske vreve i svega što ona donosi, san je mnogih uvučenih u kolotečinu gradskog života. U potrazi za jednim takvim idiličnim mjestom došli smo i do kuće Bornstein u Lici.

Lička kuća Bornstein

Usred ničega, u kraju kojem ne nedostaje čiste vode i svježeg planinskoga zraka, a jedina jutarnja buka je ptičji pjev i možda, iz daljine, pijetlova objava zore, krije se bajkovito zdanje – Lička kuća Borstein.

Tri stotine godina stara lipa, u dvorištu ovog planinske kuće, pravi hlad u kojem zaklon pronađu mnogi koji su imali priliku doći u kuću koja na nikad elegantniji način spaja tradiciju i moderan dizajn.

Lička kuća Borstein

Novosagrađena, rekonstruirana stara lička kuća površine 150 kvadratnih metara, nalazi se na posjedu veličine 12.000 kvadratnih metara. Na samoj osami obronaka ličke Plješivice na nadmorskoj visini od gotovo 800 metara, dok do kuće vodi privatni makadamski put oivičen drvoredom.

Lička kuća Borstein

Veliki i komforni dnevni boravak s blagovaonom i kuhinjom na prvom katu, spavaća soba u podrumu, dvije spavaće sobe u potkrovlju (s nezaboravnim pogledom na pitoreskno polje i okolna brda, velika terasa i uređen prostor oko kuće, ali, prije svega, tisuće kvadrata privatnog posjeda unaokolo (toliko svima potrebnog mira i opuštanja) – ono je što Ličku kuću Bornstein čini jedinstvenom i drugačijom.

Lička kuća Borstein

U nastavku pogledajte još neke fotografije idilične ličke kuće Borstein.

Lička kuća Borstein

Lička kuća Borstein

Lička kuća Borstein

Copy link
Powered by Social Snap