Pretraga

Obnavlja se popularna skakaonica na moru: Procijenjeni troškovi veći od sto tisuća eura

A- A+

Najpoznatija skakaonica u Zadru, koja već 65 godina na plaži Kolovare usrećuje kupače, trebala bi biti obnovljena do svibnja. Radovi su procijenjeni na više od 107 tisuća eura. Troškove je procijenila tvrtka Geoexpert I.G.M. iz Zagreba, a izvodi ih tvrtka MAR iz Samobora.

skakaonica na plaži Kolovare

Skakaonica na plaži Kolovare | Screenshot: Youtube

Početkom veljače započela je obnova zadarske skakaonice na plaži Kolovare. Skakaonica je izgrađena davne 1957. godine, a sada je vrijeme da se ojačaju poprečne daske, odnosno cijela konstrukcija. S prvim radovima krenulo se na zidu oko bazena, a novi sjaj skakaonica bi trebala dobiti do svibnja.

Zadarska pročelnica za sport, Dina Bušić, kazala je kako neće biti nekih velikih izmjena što se tiče izgleda jer su građani emotivno vezani uz samu skakaonicu. Najavila je da će nakon radova na samoj skakaonici zamijeniti i kamene ploče na južnom dijelu bazena, prenosi HRT.

Izdvojeni članak

Radovi se bliže kraju: Zadrani će za tjedan dana moći uživati u novouređenom izdanju najveće gradske plaže

Sanacija skakaonice procijenjena je na više od 107 tisuća eura

Izvođač radova je tvrtka MAR iz Samobora. Vrijednost radova iznosi oko 820 tisuća kuna. Brojni su se građani pitali čemu tako velika cifra za obnovu skakaonice. Iz Grada Zadra objasnili kako je projektantska procjena troškova sanacije bila 820 tisuća kuna. Projekt i troškovnik sanacije skakaonice izrađen je još 2020. godine, a radila ga je tvrtka Geoexpert I.G.M. iz Zagreba, objasnila je zadarska pročelnica Dina Bušić za portal Antena Zadar.

Na otvoreni natječaj za izvođenje radova iz srpnja 2022. godine nije došla ni jedna ponuda te je postupak poništen 31. kolovoza 2022. odlukom gradonačelnika. Tada je Grad kao naručitelj, na temelju Zakona o javnoj nabavi, a ne mijenjajući projektnu dokumentaciju, uvjete nabave i procijenjenu vrijednost nabave, pokrenuo novi postupak, takozvani pregovarački, bez prethodne objave poziva na nadmetanje.

Izdvojeni članak

Započeli radovi na Vruljici: Zadar gradi višeosjetilni – senzorički park

Sanacija kamene obloge sa sjeverne strane napravljena prije dvije godine

Grad Zadar je tada uputio poziv poduzeću MAR d.o.o. iz Samobora koji su istu prihvatili. Sanaciju kamene obloge sjeverne strane sada neće raditi jer je napravljena prije dvije godine.

Uređenje skakaonice zaokružit će kompletno uređenje plaže Kolovare, inače najveće zadarske plaže. Arhitekt Pero Marušić je prilikom prezentacije novog izgleda plaže Kolovare, još 2021. godine rekao kako je to plaža koja je nastala potpuno neplanski, odlaganjem šute od ruševina iz Drugog svjetskog rata i nikad nije sustavno uređivana. Što je sve obuhvatio projekt uređenja kompletne plaže možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap