Pretraga

Pogledajte kako izgledaju rekonstruirana, moderna sportska igrališta u Đakovu

A- A+

Ovaj tjedan se u Đakovu su otvorena rekonstruirana sportska igrališta koja koriste tri srednje škole. Obnova vrijedna više od dva milijuna kuna rezultirala je novim i modernim sportskim terenima.

Rekonstruirana sportska igrališta u Đakovu | foto: Grad Đakovo

U sufinanciranje obnove utrošena su sredstva Osječko-baranjske županije, ukupno 1.350.000,00 kuna, dok je Grad Đakovo sudjelovao s nešto više od 1.000.000,00 kuna. Navedena sportska igrališta koriste tri srednje škole: Gimnazija A.G. Matoša Đakovo, Ekonomska škola Braće Radić Đakovo i Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, piše na službenim stranicama Grada Đakova.

Sportska igrališta u Đakovu | foto: Grad Đakovo

Ravnatelj Gimnazije A.G. Matoša Đakovo Zlatko Mrkić osvrnuo se na obavljene radove tijekom rekonstrukcije igrališta.

– Tijekom ovog projekta odrađena je ugradnja stupova i zaštitne mreže, ugradnja multifunkcionalne umjetne trave na 1.370m²  površine, sanacija koševa, postavljanje četiri nova rukometna gola i sanacija tartan staze. Od ideje do uspješne realizacije tijekom razdoblja obnove i modernizacije igrališta mnogi su sudionici na projektu neumorno radili na ostvarenju svih projektnih ciljeva, rekao je Mrkić i zahvalio svima koji su doprinijeli uspješnom završetku projekta.

Sportska igrališta u Đakovu | foto: Grad Đakovo

A zadovoljstvo realiziranim projektom je izrazio i župan Ivan Anušić.

– Drago mi je da sam u Đakovu i da vidim dovršeno igralište, čiju smo obnovu započeli u suradnji s Gradom Đakovom i spomenutim školama. Na početku rekonstrukcije prvo je izmijenjena sportska podloga na atletskoj stazi, potom rasvjeta, a sada je vidljivo da je Grad Đakovo nastavio s obnovom, što je rezultiralo suvremenim sportskim terenima prilagođenim današnjim potrebama. Upravo je to i cilj sportske infrastrukture, da bude na raspolaganju ne samo učenicima, već i svim zainteresiranim građanima i rekreativcima, kazao je Anušić te dodao kako je ovo samo jedno od ulaganja Osječko-baranjske županije u infrastrukturne projekte.

Učenici na sportskom igralištu u Đakovu | foto: Grad Đakovo

Copy link
Powered by Social Snap