Pretraga

Požega dobiva novu zgradu Hitne medicine: Investicija vrijedna približno 14 milijuna kuna

A- A+

U ponedjeljak je započela izgradnja nove zgrade Hitne medicine u Požegi, investicije vrijedne približno 14 milijuna kuna s PDV-om. Površina zgrade će biti 550 kvadratnih metara u prizemlju i isto toliko na katu.

Izgradnja nove zgrade hitne medicine u Požegi | foto: Grad Požega

Izgradnja nove zgrade Hitne medicine u Požegi obilježena je svečanim polaganjem kamena temeljca, a nova zgrada će biti smještena uz Opću županijsku bolnicu Požega, na dijelu starog parkirališta. Dovršetak radova se očekuje 31. listopada ove godine.

– Zavod za hitnu medicinu će se izgradnjom ove zgrade riješiti problema brže komunikacije s hitnim prijemom. Biti ćemo efikasniji te skratiti vrijeme potrebno za prijevoz hitnog pacijenta i time podići kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite. Ovim projektom hitna služba će našim građanima biti dostupnija, brža, kvalitetnija, a funkcionalna integracija između zdravstvenih ustanova podignuta na višu razinu. Također, u samoj zgradi bit će smješten i edukacijski centar i radionica koja će služiti za interne i vanjske edukacije koje hitne služba obavlja u okviru svojih djelatnosti. Naši zaposlenici će imati bolje uvjete za rad i zbog svega navedenog ovaj projekt smatramo iznimno važnim za našu službu, ali i za naše građane, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić.

Izgradnja nove zgrade hitne medicine u Požegi | foto: Grad Požega

Zadovoljstvo projektom vrijednim gotovo 14 milijuna kuna s PDV-om, izrazila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja je napomenula kako težnja za izgradnjom nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu pored požeške bolnice postoji već duži niz godina. Istaknula je i kako se nada da će se nakon završetka izgradnje, opremanja i preseljenja zavoda na novu adresu značajno podići razina zdravstvene zaštite u Požeško-slavonskoj županiji.

Inače, Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije je započeo s radom 01. listopada 2011. godine kao zdravstvena ustanova za pružanje izvanbolničke hitne medicinske pomoći. Sjedište Zavoda je od osnivanja u Požegi u Ulici Matije Gupca 10 u prostorima Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, a Zavod je temeljem Ugovora o darovanju s OŽB Požega, a na temelju prijedloga Požeško slavonske županije 2019. godine, u svoje vlasništvo prenio ovo zemljište površine 4.500 m², procijenjene ukupne vrijednosti od 1.000.000, 00 kuna. Temeljem okvirnog sporazuma potpisan je prvi ugovor na iznos 3.979.890,00 kn s PDV-om, a obuhvaća radove do izgradnje “roh bau”. Novoizgrađena zgrada će biti površine 550 kvadratnih metara u prizemlju te isto toliko na katu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap