Pretraga

U Požegi u sklopu projekta vrijednog 12 milijuna kuna grade Centar za socijalnu skrb

A- A+

U Požegi se gradi nova zgrada Centra za socijalnu skrb smještena u središtu grada. Finaliziranje radova najavljeno je u listopadu ove godine, a objekt se gradi u sklopu projekta ‘Novi centar za život u zajednici’. Projekt vrijedan nešto više od 12 milijuna kuna financiran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Otvaranje gradilišta u Požegi | foto: Službeni portal Grada Požege

– Prije točno pet godina, uvidjevši potrebu za novim prostorom krenuli smo s idejom izgradnje nove zgrade Centra i evo danas ostvarujemo jedan od postavljenih ciljeva – početak gradnje. U novoj zgradi djelatnici Centra imat će uvjete za rad u skladu s vremenom u kojem živimo, a ono što je bitno jest to što će više od 2300 korisnika imati kvalitetnije svakodnevne usluge koje ovaj centar pruža na prostoru tri grada i pet općina. Ovim projektom trajno će se riješiti problemi prostora Centra, ali i podružnice Obiteljskog centra koji se će se po izgradnji useliti u zgradu u Ulici Filipa Potrebice gdje nam je trenutno sjedište još od 1983. godine, izjavio je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega, Vjekoslav Potočanac.

Izdvojeni članak

[INFOGRAFIKA] U studenom izdano 7 posto više građevinskih dozvola nego prije godinu dana

Svoju satisfakciju zbog početka izgradnje, osim ravnatelja, nisu skrivali ni gradonačelnik Požege Željko Glavić te županica Antonija Jozić. Svečani dio postavljanja kamena temeljca odradili su županica Jozić, ravnatelj Potočanac te ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, prenosi Glas Slavonije.

Ministar najavio 3 i pol milijarde kroz Europski socijalni fond

– Upravo ovo ulaganje pokazni je primjer ulaganja u infrastrukturu, uz pomoć više resora Vlade RH, odnosno odrednice cijele Vlade prema samim ulaganjima u sustav socijalne skrbi. Za infrastrukturu smo samo do kraja ovog programskog razdoblja predvidjeli dodatnih 500 milijuna kuna i upravo iz tih sredstava dolazi i ovih 12 milijuna koje ulažemo u Požegu. Infrastrukturno ćemo snažiti sustav i kroz 370 milijuna kuna iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a očekujemo više od 150 milijuna eura ulaganja u sljedećem financijskom okviru upravo u segment socijalne skrbi iz perspektive infrastrukture i više od tri i pol milijarde kuna kroz Europski socijalni fond, uz sredstva za zapošljavanje i socijalnu uključenost korisnika, izjavio je u Požegi ministar Aladrović.

Copy link
Powered by Social Snap