Pretraga

U Belom Manastiru najveća stambena zgrada u 30 godina, prvi stanari dobili ključeve

A- A+

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek uručio je ugovore o stambenom kadrovskom zbrinjavanju. Ključeve stanova u Belom Manastiru preuzeli su Domagoj Pavlic, Želimir Marton i Zoran Bosak.

Prvi veći stambeni objekt u Belom Manastiru u zadnjih 30 godina | sduosz.gov.hr

Potpisivanju ugovora o najmu stanova nazočio je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob. Nakon svečanog potpisivanja gradonačelnik Rob i državni tajnik Hanžek sa suradnicima obišli su jedan od dodijeljenih stanova u Ulici Petra Preradovića i stambenu zgradu u izgradnji u Osječkoj ulici.

Na zgradi u Osječkoj ulici s 33 stana u tijeku je završna faza izgradnje, a vrijednost radova je 21 milijun kuna. Osim izgradnje zgrade najavljena je i obnova 16 stanova u Belom Manastiru u vlasništvu Republike Hrvatske.

– Zahvaljujući ovom modelu zbrinjavanja stambeno su zbrinute tri mlade obitelji, međutim uskoro će priliku zato imati i brojne druge. Stambeno zbrinjavanje će se dijeliti na četiri modela – jedan model je za one koji se nalaze na listi prvenstva, drugi model je smještaj postojećih korisnika koji se nalaze u stanovima koji nisu u adekvatnom stanju, treći će obuhvatiti žrtve nasilja u obitelji, a četvrti će biti nastavak dodjele kadrovskih stanova  bitnih za razvoj i funkcioniranje  Grada  Belog Manastira, pojasnio je Gordan Hanžek.

To je prva veća stambena izgradnja u Belom Manastiru u posljednjih trideset godina, a dvostruka vrijednost je što se nova zgrada gradi i na mjestu gdje je godinama stajao ruševan objekt. Gradonačelnik Belog Manastira ustvrdio je kako su izgradnjom ove zgrade bliže cilju – ostanku mladih obitelji u Belom Manastiru.

Copy link
Powered by Social Snap