Pretraga

Uređenje Lapadske obale u završnici, infrastrukturno ‘šminkanje’ povjereno tvrtki Texo Molior d.o.o.

A- A+

U sklopu projekta izvođenja rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale koji se bliže kraju odabran je izvođač radova uređenja obalne šetnice. Tvrtka Texo Molior d.o.o. nabavit će i ugraditi završnu komunalnu infrastrukturu.

Lapadska obala

Lapadska obala | foto: Grad Dubrovnik

Donesena je odluka o odabiru izvršitelja u postupku nabave i ugradnju urbane opreme, u sklopu projekta izvođenja rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, izvještavaju iz Grada Dubrovnika. Ove radove urbano-komunalnog uređenja, vrijedne 165.373,82 eura, izvest će Texo Molior d.o.o., koji će nakon nabavke sve potrebne opreme istu i ugraditi pred sami završetak radova na Lapadskoj obali.

Uređenje buduće obalne šetnice obuhvatit će nabavu i ugradnju stupova javne rasvjete, autobusnih nadstrešnica, polera za privez brodova, kao i nabavu i ugradnju pametnih klupa te formiranje zone drvoreda. Lapadska obala kakvu pamti lokalna zajednice tako će biti u potpunosti transformirana ne samo po pitanju u zemlju položene važne infrastrukture, već i kada je riječ o urbanom uređenju.

Izdvojeni članak

Država u zakup daje 16 atraktivnih poslovnih prostora, jedan u samom središtu Dubrovnika

Ukupna investicija vrijedna 9,3 mlijuna eura

Naime, ističu iz Grada Dubrovnika, uz novu prometnu regulaciju i izgradnju obalne konstrukcije, projektnim rješenjem posebna pažnja je posvećena uređenju kojim će se stvoriti ugodan prostor za aktivnosti na otvorenom, gdje će se uz pješačko-biciklističku stazu formirati drvoredi s klupama za sjedenje u sjeni stabala.

Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale kapitalna je investicija od javnog interesa, ujedno najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina. Investicija je vrijedna gotovo 9,3 milijuna eura, a u potpunosti je financirana izvanproračunski, europskim i nacionalnim sredstvima. Po završetku projekta povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

Lapadska obala

Lapadska obala | foto: Grad Dubrovnik

Uskoro zatvaranje prometnice u punom profilu

Radovi na svim aktivnim gradilištima u sklopu projekta napreduju u skladu s usvojenim dinamičkim planom. Završetak projekta očekuje se u studenom 2023. godine.

– U tijeku su radovi na proizvodnji i ugradnji armirano-betonskih zavjesa, zatim radovi na polaganju kolektora oborinske odvodnje u trupu buduće prometnice, ugradnje kamene obloge na obalnom zidu te su započeli i radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava, kažu iz Grada Dubrovnika.

Također, instalacija kolektora oborinske odvodnje kao i vodoopskrbnog cjevovoda položena je kroz cijelu II. fazu radova, a radovi se izvode dalje u III. Fazi, a u ovome trenutku radi se i na izvedbi armirano-betonskih elemenata za propust Ljetnikovca Sorkočević kroz armirano-betonsku zavjesu. Iz Grada Dubrovnika najavljuju kako se u narednim tjednima planira izvedba prekopa kompletnog profila buduće prometnice.

Dubrovačko područje uskoro će dobiti i novi dom za stare i nemoće, sve o projekt doznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap