Pretraga

[VIDEO] U najvećem sportsko-rekreacijskom centru u Hrvatskoj gradi se olimpijski bazen: Evo kako će izgledati

A- A+

Kroz iduće dvije godine na zadarskom Višnjiku trebao bi se izgraditi olimpijski bazen na otvorenom. Izgradnju novog dodatka najvećeg sportsko-rekreacijskog centra u Hrvatskoj najavio je Branko Dukić, zadarski gradonačelnik. Projekt novog bazena prezentiran je i premijeru Andreju Plenkoviću tijekom njegovog posjeta Zadru.

Olimpijski bazen na Višnjiku | foto: Grad Zadar

Izgradnja olimpijskog bazena na otvorenom novi je projekt društvene infrastrukture Grada Zadra.

Športski centar Višnjik kroz iduće dvije godine dobit će novi infrastrukturni dodatak – olimpijski bazen na otvorenom, najavljuje zadarski gradonačelnik Branko Dukić. Zadarski športski centar tijekom protekle četiri godine obogaćen je s nekoliko novih sportskih sadržaja, a njegov budući infrastrukturni dodatak prezentiran je ovoga tjedna.

Cjelokupna športska i rekreacijska infrastruktura na Višnjiku obuhvaća više od 200.000 četvornih metara, a njome se mogu koristiti kako profesionalni, tako i rekreativni sportaši.

Olimpijski bazen na Višnjiku | foto: Grad Zadar

U bazen na otvorenom za dvije godine

Novi element Športskog centra Višnjik, olimpijski bazen na otvorenom, trebao bi biti izgrađen kroz iduće dvije godine. Njegovu izgradnju zadarski gradonačelnik vidi kao korak u sportskoj infrastrukturi velikih gradova koji Zadru još uvijek nedostaje.

– Imamo i daljnje planove od hotela i do vodenog parka koji uključuju i privatne investitore, no tu smo prije svega zbog javnih sadržaja, dodaje Dukić.

Športski centar na Višnjiku trenutno obuhvaća 10 teniskih terena, veliko dječje igralište, nogometni travnjak, sportski vrtić vježbalište, gimnastičku dvoranu, zatvoreno bazensko plivalište, rolalište i klizalište koje koriste brojni sportaši i rekreativci.

Olimpijski bazen na Višnjiku | foto: Grad Zadar

– Najvažnije je što je i dalje to mjesto na kojem se kroz sport, igru i rekreaciju dnevno okuplja gotovo 4000 naših sugrađane, ističe Dukić.

Za izgradnju olimpijskog bazena na otvorenom ovih dana trebala bi biti izdana i građevinska dozvola. Novi bazen olimpijskih dimenzija s grijanom vodom i tribinama kapaciteta do 1500 mjesta prema trenutnom planu trebao bi biti smješten uz zatvoreno bazensko plivalište. Procijenjena vrijednost izgradnje ovog projekta je oko 10 milijuna kuna.

Olimpijski bazen na Višnjiku | foto: Grad Zadar

Novi dodatak sportskog kompleksa na Višnjiku tijekom svog posjeta Zadru komentirao je i premijer Andrej Plenković.

– To će biti dodatni sadržaj i upotpunit će ponudu Športskog centra Višnjik koji je, kako sam informiran, dom za oko 150 športskih klubova i udruga, te svim drugim građanima, rekao je Plenković te dodao kako je u planu i izgradnja hotela što smatra logičnim potezom koji će pomoći razvoju vodenih športova u tradicionalno športskom gradu Zadru.

Copy link
Powered by Social Snap