Pretraga

Dovršen je projekt izgradnje nove komunalne luke u Kaštel Starom: Projekt vrijedan 51 milijun kuna

A- A+

Nakon dvije i pol godine radova, dovršen je projekt izgradnje nove komunalne luke u Kaštel Starom. U pitanju je projekt koji je težak više od 50 milijuna kuna, a svečano otvaranje bi trebalo uslijediti nakon tehničkog pregleda.

stari lukobran

Stari lukobran u Kaštel Starom | foto: YouTube, Portal grada Kaštela

Nakon dvije i pol godine, kada je započela izgradnja nove komunalne luke u Kaštel Starom, radovi su u potpunosti završeni. Kaštelanski gradonačelnik, Denis Ivanović, potvrdio je da se čeka tehnički pregled i kako je svečano otvaranje planirano za 1. srpnja, piše Kastela.com.

Prije desetak dana dovršeni su radovi na elektroinstalacijama – postavljanje stupova javne savjete i spajanje ostale elektroopreme. Projekt izgradnje obuhvatio je izgradnju i uređenje morskog dijela luke s novim lukobranom i oko 160 komunalnih vezova (uglavnom za lokalno stanovništvo) te rekonstrukciju i uređenje obalnog pojasa na gotovo 9,5 tisuća metara četvornih.

Izdvojeni članak

Objavljen idejni projekt za uređenje šetnice Kaštel Stari-Kaštel Novi: Pogledajte kako će izgledati

Projekt je vrijedan 51 milijun kuna, od čega je Grad Kaštela sudjelovao s 14 milijuna, Ministarstvo mora sa 6 milijuna, a ostatak sredstava od 31 milijun kuna osigurani su od strane nositelja projekta Županijske lučke uprave i Splitsko-dalmatinske županije.

Komunalna tvrtka ‘Zeleno i modro’ već je najavila objavu poziva zainteresiranim korisnicima novih vezova u ovoj luci. O dodijeli vezova odlučivat će komisija u kojoj će biti predstavnici sportskog društva Srdela iz Kaštel Starog, tamošnjeg mjesnog odbora i predstavnika lokalne vlasti i Županijske lučke uprave, a prema unaprijed utvrđenim kriterijima.

Copy link
Powered by Social Snap