Pretraga

[FOTOGALERIJA] Neboder s dizalom za automobile: Ostakljene garaže na svakom katu

A- A+

U Miamiju je u tijeku projekt realizacije nebodera Bentley’s Residence koji će sa svojih 62 kata, jednom kada bude izgrađen, biti najviši neboder uz ocean u Sjedinjenim Američkim Državama. Svojim budućim stanovnicima, neboder će priuštiti brojne luksuzne sadržaje, ali jedna od najzanimljivijih i najfascinantnijih činjenica jest da će stanari moći parkirati svoj automobil u garaži koja će se nalaziti tik uz sam stan, bez obzira na kojem se katu nalazi.

Foto: Bentley’s Residence

Bentley je svakako sinonim za skupocjene i ‘fensi’ automobile, a u ovom slučaju, ime brenda će nositi neboder koji će biti izgrađen u idućih četiri godine u bogataškoj četvrti u Sunny Isles Beachu u Miamiju na Floridi. Bentley’s Residence će u svom sastavu imati 216 luksuznih stanova čija će početna cijena biti 4.2 milijuna dolara, odnosno oko 30 milijuna kuna. Ovaj projekt predstavlja zajednički pothvat Dezer Developmenta i Bentley Motorsa, a za dizajn ovog impresivnog nebodera je zaslužna arhitektonska kompanija Sieger Suarez uz dizajnere iz tvrtke Bentley: Bretta Boydella i Chrisa Cookea.

Foto: Bentley’s Residence

Ono što ovaj neboder čini toliko zanimljivim i drugačijim od drugih jest činjenica da će svojim stanarima omogućiti jedan viši nivo privatnosti. Naime, neboder će imati posebno dizalo za automobile koji će ga zajedno s njegovim vlasnicima podizati od razine tla pa sve do privatne, ostakljene garaže koje će se nalaziti na svakom katu, tik uz stanove. Na ovaj način, slavne i poznate osobe željne ‘anonimnosti’ će moći ući i izaći iz zgrade, bez da ih pri tome znatiželjnici i paparazzi fotografiraju. Naravno, pod uvjetom da im automobili imaju zatamnjena stakla.

Foto: Bentley’s Residence

Foto: Bentley’s Residence

Foto: Bentley’s Residence

Trosobni stanovi će imati i brojne druge sadržaje koji će bogatim vlasnicima osigurati iznimno ugodan boravak: pogled na rivu, vanjski bazen i tuš te saunu. Osim toga, u kompleksu zgrade će se nalaziti i privatno kino, restoran, teretana, pa čak i neka vrsta igraonice koja će sadržavati teren za mini golf. Zgrada koja će svakako odisati luksuzom i prestižom će biti gotova 2026. godine.

Foto: Bentley’s Residence

Foto: Bentley’s Residence

Foto: Bentley’s Residence

Copy link
Powered by Social Snap