Pretraga

Pojačanje demografske mjere: Grad nudi građevinske parcele za izgradnju obiteljskih kuća

A- A+

Na Gradskom vijeću Grada Labina donesena je još jedna zanimljiva odluka kojom se dodatno pojačavaju demografske mjere i mladim obiteljima daje nesvakidašnja mogućnost lakšeg ostvarenja svojih snova.

Ilustracija, foto: Unsplash; Scott Webb

Donesena je odluka o raspisivanju javnog natječaja za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada radi izgradnje obiteljskih kuća. Radi se o već poznatom projektu Grada Labina kojom će u prvoj fazi mladim obiteljima biti ponuđene četiri građevinske parcele u naselju Marcilnica na rok od 99 godina sa pravom građenja kako bi na istima bile izgrađene njihove obiteljske kuće.

Ono što je važno naglasiti kako će iste biti ponuđene sukladno donesenoj odluci i jasnim uvjetima propisanim u natječaju. Jedinstvena je to demografska mjera kojom Grad Labin konkretno nastoji promijenit negativan trend demografije prisutan u svakom kutku države, a kojom mlade obitelji dobivaju veliki početni ‘vjetar u leđa’ pri rješavanju svog stambenog pitanja.

Izdvojeni članak

Obrađeni svi zahtjevi za subvencionirane stambene kredite

Za prve četiri parcele napravljen je i procjembeni elaborat na temelju kojeg je određen iznos prava građenja koji će nakon deset godina korištenja terena biti uračunat u otkupnu cijenu ako se korisnici odluče na kupnju terena i upis vlasništva. Natječaj će biti objavljen uskoro, nakon objave službenih novina i stupanja akta na snagu.

Copy link
Powered by Social Snap