Pretraga

[VIDEO] Pogledajte kako izgleda stadion na kojem će se igrati finale Konferencijske lige

A- A+

Finale prve Konferencijske lige u organizaciji UEFA-e odigrat će se u Tirani, glavnom gradu Albanije. Upravo tu se nalazi novi stadion Arena Kombëtare, poznat i kao Air Albania, otvoren 2019. godine.

Arena Kombëtare, foto: screenshot YouTube

Finale Konferencijske lige održava se u srijedu 25. svibnja 2022. godine, u Tirani, i to na relativno nedavno otvorenom stadionu, Arena Kombëtare. Izgradnja stadiona je trajala tri godine i započela je 2016. godine, a službeno je otvoren 17. studenog 2019. godine. Jedan je to od najljepših i najmodernijih stadiona u Europi, a može primiti 22.500 posjetioca.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Radovi na stadionu Pampas bliže se kraju: Pogledajte kako će izgledati novi stadion u Osijeku

Izgradnja je koštala čak 85 milijuna eura, a za dizajn je zaslužan talijanski arhitekt Marco Casamonti. Stadion je poznat i pod imenom Air Albania, jer je upravo ta aviokompanija sponzorirala izgradnju samog stadiona. Stadion je oktogonalnog oblika, a u jednom kutu se nalazi i toranj s 24 kata, visok čak 112 metara.

U Hrvatskoj najpoznatije sportsko gradilište je ono u Osijeku, a kako radovi napreduju, pogledajte ovdje. Više tekstova o tome gdje će Hrvatska igrati svoje utakmice za vrijeme Svjetskog prvenstva možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap