Pretraga

Danas započinje prvi ovogodišnji Oris: Online izdanje međunarodnog festivala arhitekture

A- A+

Prvi ovogodišnji Orisov festival arhitekture ‘To Spring with Oris’ započinje danas. Zbog okolnosti ‘novog normalnog’ festival će se održavati online, a na njemu će sudjelovati brojne renomirane arhitektice.

oris festival

To Spring With Oris | foto: Oris

Festival nastaje u organizaciji dvomjesečnika za arhitekturu i dizajn – časopisa Oris.

Najavljeni Dani Orisa međunarodni su festival arhitekture, a ovogodišnje izdanje nosi ime ‘To Spring with Oris‘. Festival započinje danas u 16 sati, a na njemu će sudjelovati 14 renomiranih arhitektica i uspješnih žena, kao i dvije moderatorice.

Online Festival To Spring with Oris koncipiran je kao 14 predavanja po 20 minuta, uz javljanje uživo iz Oris Kuće arhitekture te interakciju predavača, publike i sponzora na profesionalnoj event platformi za virtualna događanja, navode na službenim stranicama Orisa.

Važno je naglasiti da će se festival bodovati u programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata, a sva predavanja imat će hrvatski i engleski prijevod.

14 renomiranih arhitektica

Predavačice na Festivalu su: Grafton Architects,  Anna Heringer, Vedrana Ergić, Benedetta Tagliabue, Satoko Shinohara, Tea Žakula, Maruša Zorec, Sofía von Ellrichshausen, Anupama Kundoo, Elisa Valero Ramos, Annekatrien Verdickt, Tatiana Bilbao, Rossana Hu & New European Bauhaus with Commissioner Elisa Ferreira.

Moderatorice ovogodišnjeg Festivala Orisa su Mia Roth Čerina i Ida Križaj Leko.

Copy link
Powered by Social Snap