Pretraga

DAR organizira predavanja u sklopu radionice Rječina: Predavači su arhitekti i umjetnik

A- A+

Društvo arhitekata Rijeka organizira seriju predavanja u sklopu radionice Rječina. Predavanja će se održati u Društvu arhitekata Rijeka, a govorit će o mogućnosti oživljavanja, istraživanja i regeneracije područja poput Rječine.

Društvo arhitekata Rijeka | Screenshot/GoogleKarte

Predavanja u sklopu radionice Rječina održat će arhitektonski ured SKROZ, umjetnik Igor Eškinja, arhitektica Breda Bizjak i arhitekt Vili Rakita. Cilj radionice stvoriti je interdisciplinarne autorske radove koji će kroz različite medije interpretirati Rječinu i osmisliti nove modele života uz i s njom. Radionicu organizira Sekcija (Društvo arhitekata Rijeka) u suradnji s udrugom Urbani separe u sklopu projekta MO Hartera. Radionica se održava u Rijeci od 21.-24.7.2022. na području od Školjića do Hartere i u Društvu arhitekata Rijeka.

Breda Bizjak primila je više međunarodnih stručnih priznanja i nagrada za svoje realizacije, a nagrađivana je i na više urbanističkih i arhitektonskih natječaja. Za projekte preuređenja rijeke Ljubljanice ‘Vodeni paviljon’ (2007.) i ‘Riječnu postaju uz Žitni most’ (2010.) u Ljubljani dobitnica je Europske nagrade za urbani javni prostor 2012. godine (European Prize for Urban Public Space 2012).

Izdvojeni članak

Zanimljiva situacija u Rijeci: Tko upravlja autobusnim kolodvorom? Odbili su nam odgovoriti

Iz Arhitektonskog ureda Skroz često su suočeni s raznim ograničenjima u djelovanju, balansiranjem i žongliranjem na rubu arhitekture – hakiranjem prostora, improvizacijom, humorom, projektiranjem u hodu te rastezanjem okvira. Arhitektonski ured SKROZ nastoji ostvariti željeni iskorak u arhitekturi, pogotovo u situacijama gdje se to naizgled čini nemogućim.

Igor Eškinja je vizualni umjetnik koje se primarno bavi istraživanjem suvremenih mogućnosti slike često koristeći fizički prostor na koji reagira i s kojim ulazi u dijalog. Izlagao je u brojim domaćim i međunarodnim institucijama kao MSU Zagreb, MMSU Rijeka, Casino Luxembourg, MAXXI Rim, Kunstforum Beč, Welcome Foundation London ili Powerplant Toronto.

Vili Rakita upisuje Arhitektonski fakultet 1995. godine u Zagrebu na kojem je i diplomirao studij arhitekture i urbanizma. Kroz studij i rad zanima se za participativno stvaranje i promišljanje prostora, arhitektonsku edukaciju i društveni angažman arhitekture.

Copy link
Powered by Social Snap