Pretraga

Dumbović pozvao građane Petrinje da se vrate u svoj dom

A- A+

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović nakon obilaska modularnog kompleksa u Mošćenici, koji je sada spreman za uporabu, pozvao je sve građane Petrinje da se vrate u svoj dom. Objekt u Mošćenici u funkciju će se staviti, navodi Dumbović, u što kraćem roku.

Modularni kompleks u Mošćenici | foto: Grad Petrinja

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje obišao je modularni kompleks u Mošćenici koji je spreman za uporabu.

– Želimo ga što prije staviti u dobru funkciju, a to je prije svega za one građane koji su u potrebi i nemaju stambeno zbrinjavanje ili su dislocirani van našeg grada i županije. Mnogi korisnici domova nisu danas u Gradu Petrinji, ima ih od Gospića do Našica, navodi Dumbović.

Ovom prilikom istaknuo je kako Grad želi u jednom partnerskom odnosu sa županijskim ustanovama i svima koji se bave skrbi o starijima i nemoćnima ljudima ponuditi primjeren privremeni smještaj u njihovom gradu.

Modularni kompleks u Mošćenici | foto: Grad Petrinja

Dumbović je istaknuo i kako kompleks ima uvjete i standarde koje jedna zdravstvena ustanova tog tipa treba imati. Radi se o dva objekta, svaki je površine 420 kvadratnih metara, ukupnog kapaciteta 48 ležaja, s dnevnim boravkom, sanitarnim čvorom za invalide, spavaonicama opremljenim klimom, televizijom.

Modularni kompleks u Mošćenici | foto: Grad Petrinja

– Drugu sličnu ustanovu za zbrinjavanje u Petrinji nemamo. Zato želimo pokazati ljudima o kakvom se objektu radi. Pitanje je kad će dom za starije i nemoćne u Petrinji biti u funkciji jer znamo da se radi o velikoj investiciji obnove za koju je veliko pitanje kako je pripremljena. Svjesni smo da to neće tako brzo ići. Zato treba pozvati naše drage Petrinjke i Petrinjce koji žele biti u svom gradu i vratiti se u svoj grad da se jave, dodaje Dumbović.

Modularni kompleks u Mošćenici | foto: Grad Petrinja

Naglasio je kako je Grad spreman i na otvorene natječaje za partnerske odnose da se ovaj kapacitet što bolje iskoristi i stavi u funkciju kao pomoćni i privremeni smještaj dok država ne osigura trajno rješenje.

Modularni kompleks u Mošćenici | foto: Grad Petrinja

Copy link
Powered by Social Snap