Pretraga

[FOTO] Šaka u oko ili moderno? Ovako izgleda fasada omiljenog gradskog muzeja

A- A+

Rijeka je grad poznat po fasadama koje često nisu u najboljem stanju, pogotovo u samom centru. U takvoj je situaciji bila i fasada MMSU-a koja se nalazi na Krešimirovoj, dok ju prije dvije godine nisu pobojali u crveno. I naravno, postoji priča iza toga.

MMSU Rijeka, foto: Facebook, kvarnerski.com

Kako piše kvarnerski.com na svojoj Facebook stranici, fasada Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, crveni se već dvije godine. Crvena boja sama po sebi je dosta upadljiva, a pogotovo kada se uzme u obzir situacija oko same zgrade – svijetle fasade, koje same po sebi nisu u najboljem stanju. Crvena boja je došla u sklopu EPK i takozvane intervencije u prostoru umjetnice Dore Budor.

EPK je već odavno završio, a fasada samog MMSU-a se nije promijenila, i dalje je sve crveno. Riječani nisu pretjerano zadovoljni s izgledom zgrade, pa i samog grada, a još više ljuti činjenica što je u pitanju jedan od omiljenih gradskih muzeja. O svemu tome se oglasio i Ivan Šarar, pročelnik za kulturu.

– Slažem se, MMSU stvarno izgleda grozno sad kad su uređene ostale zgrade. Počeli smo s izradom projektne dokumentacije, pokušat ćemo iskoristiti EU fondove kako bi sa što manje vlastitih sredstava uredili pročelje i krov. U slučaju da to ne uspijemo nije to veliki zahvat da ga ne bismo mogli sami izvesti, rekao je Šarar.

[FOTO] Šaka u oko ili moderno? Ovako izgleda fasada omiljenog gradskog muzeja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap