Pretraga

Gradonačelnik Crikvenice osuđen na pet mjeseci zatvora: Namještao javnu nabavu, ali planira žalbu

A- A+

Gradonačelnik Crikvenice je u svojem četvrtom mandatu dobio pet mjeseci zatvora. Osuđen je za zloporabu obavljanja državne vlasti za vrijeme prvog mandata, 2009. godine, kada je namještao postupak javne nabave.

Crikvenica

Crikvenica | foto: Grad Crikvenica

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, koji je još 2012. optužen za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti, počinjeno pogodovanjem u postupku javne nabave, danas je nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana, prenosi Index.hr.

Sve je potvrdio odvjetnik Damira Rukavine, Milenko Škrlec, i dodao kako Rukavina nije vlasnik tvrtke, odnosno da je vlasništvo prenio na drugu tvrtku pa najavljuju žalbu. Uskok je Rukavinu teretio da je pogodovao tvrtki Sando jer je kao gradonačelnik, nakon što je prenio vlasništvo na drugu tvrtku, na osnovi neposredne pogodbe 2009. godine namjestio javnu nabavu za poslove javne i ukrasne rasvjete u Crikvenici, čime je tvrtka Sando ostvarila korist.

Izdvojeni članak

Sjećate li se bivšeg HDZ-ovca koji je krao željeznu armaturu? Dobio je otkaz i otpremninu

Radnje za koje je osuđen dogodile su se u srpnju i listopadu 2009. godine, a Rukavina je iste postao gradonačelnik u lipnju. Na riječkom Županijskom sudu Rukavina je prije pet godina osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu, ali je Vrhovni sud lani, nakon njegove žalbe, ukinuo presudu u osuđujućem dijelu i slučaj vratio na ponovno suđenje.

Treba nadodati kako je gradonačelnik grada Crikvenice od 2009. godine. Na lokalnim izborima 2017. u prvom krugu dobiva od građana još jedan mandat s osvojenih 50,31 posto glasova, a četvrti mandat osvaja na izborima 2021. godine.

Copy link
Powered by Social Snap