Pretraga

Impresivne brojke: Pelješkim mostom u manje od 48 sati prošlo više od 26 tisuća vozila

A- A+

Nakon skoro četiri godine, dovršena je izgradnja Pelješkog mosta. Mnogi su se pitali o tome koliko će ljudi zapravo prolaziti mostom, ali čini se da nije bilo potrebe za sumnje. Već prvi dan nakon otvorenja, mostom je prošlo više od 14 tisuća vozila.

Pelješki most | Foto: Hrvatske ceste

Pelješki most, projekt vrijedan više od dvije milijarde eura, je nakon skoro četiri godine, svečano otvoren 26. srpnja. U promet je pušten u ponoć, a zanimalo nas je koliko je vozila prometovalo istim u prva dvadeset i četiri sata. Kako su nam rekli iz Hrvatskih Cesta, mostom je prvi dan prošlo čak 14.310 vozila, a dan nakon, do 20 sati, prometovalo je njih skoro 12 tisuća – 11.836. Reklo su nam kako nije bilo prometnih nesreća.

Izdvojeni članak

Svečano otvoren Pelješki most, Hrvatska je napokon povezana: ‘Tu je tvoja zemlja, tu sagradi dom’

– Do sada nije zabilježena niti jedna prometna nesreća, ali je bilo nekoliko situacija u kojima su se vozači zaustavljali na zaustavnoj prometnoj traci radi fotografiranja. Napomenuli bismo kako je zaustavljanje u zaustavnoj prometnoj traci dozvoljeno isključivo u slučaju nužde te se ovakvim ponašanjem u opasnost dovode svi sudionici u prometu. Isto tako, dodatno naglašavamo kako promet mostom i pristupnim cestama nije dozvoljen pješacima i biciklistima, odgovorili su nam iz Hrvatskih

Copy link
Powered by Social Snap