Pretraga

Inovativno: Bečki muzeji otvorili račun na OnlyFansu

A- A+

OnlyFans je zanimljiva platforma na koju se većinom postavljaju seksualni sadržaji, ali sada se pojavila i jedna vrlo zanimljiva stvar – bečki muzeji su napravili zajednički OnlyFans račun, preko kojeg je moguće gledati neka od najvećih umjetničkih djela.

bečka_opera

Pogled s križanja ulica Opernring i Kärntner Straße; foto: David Mandić | baustela.hr

Kako piše Architectural Digest, OnlyFans je bogatiji za jedan vrlo zanimljiv račun – nekolicina bečkih muzeja se organizirala i odlučila napraviti zajednički račun te tamo postavljati umjetnička djela. Svi koji odluče mjesečno plaćati pet dolara pretplate, moći će uživati u predivnim djelima poznatih slikara i kipara, kao što su Egon Schiele, Richard Gerstl, Koloman Moser ili Amedeo Modigliani.

Ova inicijativa se pojavila kao odgovor na pravila ostalih društvenih mreža, kao što su Facebook, Twitter, Instagram i TikTok, zbog kojih je nemoguće postavljati fotografije koje prikazuju golotinju.

– Beč i njegove umjetničke institucije među žrtvama su ovog novog vala čistunstva – s golišavim kipovima i poznatim umjetničkim djelima na crnoj listi prema smjernicama društvenih medija, a stalni prijestupnici čak nalaze da su im računi privremeno suspendirani, stoji u priopćenju Turističke zajednice Beča o projektu.

Izdvojeni članak

Beč više nije najpoželjniji grad za život: Na TOP 10 ljestvicu dospjela tek dva europska grada

Helena Hartlauer, glasnogovornica organizacije, proširila je to u intervjuu za Vice.

– Dio problema koji čini ovo problematičnim je činjenica da na ovim platformama nema jasnih smjernica, niti rime ili razloga, u pogledu toga koja se golotinja smatra ‘uvredljivom’, a koja ne. Cenzurirali smo umjetnička djela stara 3000 godina. Jasno je da ovdje nešto nije u redu, rekla je.

Muzeji koji sudjeluju u ovom projektu između ostalog su i Albertina, Leopold,  Muzej povijesti umjetnosti (Kunsthistorisches) i Prirodoslovni muzej (Naturhistorisches). Trenutno, oni koji plaćaju pretplatu na OnlyFansu mogu dobiti 40% popusta na karti i besplatnu Vienna City Card, koja nudi razne povlastice – između ostalog besplatan javni prijevoz na 72 sata ili besplatan ulaz u jedan od muzeja.

Copy link
Powered by Social Snap