Pretraga

Mijenja se rok za legalizaciju ugostiteljskih objekata

A- A+

Vlada je donijela prijedloge izmjena zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, među kojima je i produljenje roka valjanosti privremenih dozvola za legalizaciju objekata koje su dosad bile važeće do 31. prosinca 2021.

Izdvojeni članak

Država donosi novi zakon kojim će legalizirati sve ono što je ilegalno izgradila

Na sjednici u četvrtak, Vlada je ustanovila prijedloge izmjena zakona o ugostiteljskoj djelatnosti koje bi trebale stupiti na snagu 01. siječnja 2022. godine. Izmjenama se određuje produljenje roka valjanosti privremenih rješenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti do 31. prosinca 2024. godine – koja su po dosadašnjem zakonu imala rok valjanosti najdulje do 31. prosinca tekuće godine.

Iz Vlade navode kako je rok produljen “s obzirom na broj podnesenih zahtjeva i kapacitete nadležnih tijela, u tijeku opsežan proces legalizacije koji će trajati izvjesno vrijeme te veći dio objekata za koji su izdana privremena rješenja kojima se omogućava obavljanje ugostiteljske djelatnosti odnosno pružanje ugostiteljskih usluga još uvijek nije ozakonjen”

Bez izmjene zakona istekao bi zakonski rok za oko 15 900 privremenih rješenja, što bi rezultiralo smanjenjem smještajnih kapaciteta te sukladno tome i manjim prihodima i gubitkom radnih mjesta. Izmjene zakona omogućiti će i pružanje usluge usluživanja jela, pića i napitaka u sklopu doručka za sve iznajmljivače u domaćinstvima i na OPG-ovima.

 

Copy link
Powered by Social Snap