Pretraga

Mjesecima pljačkao gradilišta u Istri, ukradeno 40 vreća cementa i vrijedan alat

A- A+

Muškarac je sustavno, od travnja do srpnja, obilazio i pljačkao gradilišta na području Matulja. Tako je kroz četiri mjeseca oštetio tvrtke iz Krka i Rijeke za 6.300 eura. Dio ukradenih predmeta pronađen je u njegovu domu.

policija rotirka

Ilustracija | foto: Pu koprivničko-križevačka

Opatijska policija provela kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje šest kaznenih djela krađa. Sumnjiči se da je od travnja do kraja srpnja ove godine s gradilišta na području Matulja otuđio oko 80 komada građevinskih oplata, oko 20 litara goriva, oko 40 vreća cementa, motornu bušilicu i drugi alat.

Uz to, u srpnju je iz jednog ugostiteljskog objekta na području Matulja otuđio i suncobrane. Materijalno su oštećene tvrtke s područja otoka Krka i iz Rijeke za približno 6.300 eura.

PU Primorsko-goranska izvještava kako je u sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena pretraga doma i drugih prostorija te vozila kojima se osumnjičenik koristi na području Škurinja u Rijeci. Tom je prilikom pronađen dio otuđenih predmeta. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Copy link
Powered by Social Snap