Pretraga

Na gradilištima u Istri teško ozlijeđena dva radnika, jednom eksplodirala plinska boca

A- A+

Proteklog su se vikenda, prilikom građevinskih radova u Istri, dogodile dvije teže nesreće u kojima su ozlijeđene dvije osobe. Jedan je muškarac u Puli pao sa stražnje platforme specijalnog vozila, dok je drugi u Medulinu nastradao kada je prilikom rukovanja plinske boce došlo do eksplozije. U oba slučaja radnicima je pomoć pružena u pulskoj Općoj bolnici gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Policija je na mjestima događaja obavila očevide.

Dvije nesreće 0dogodile su se na gradilištima u Istri proteklog vikenda, u kojima su ozlijeđena dvojica muškaraca. Prva nesreća dogodila se u petak, oko 13:30 sati kada je 47-godišnjak pao sa stražnje platforme specijalnog vozila na području Pule. Ozlijeđen je te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici, izvještava PU Istarska.

Izdvojeni članak

Užasna nesreća na gradilištu u Njemačkoj, u padu skele poginulo 5 radnika, u tijeku je velika akcija spašavanja

Druga nesreća dogodila se u subotu oko 15:30 sati u Medulinu gdje je 41-godišnji državljanin BiH obavljao radove na gradilištu te je prilikom zamjene plinske boce došlo do eksplozije i otvorenog plamena koji mu je zahvatio glavu i šake obje ruke. Pomoć mu je pružena u Općoj bolnici gdje su mu zbog zadobivenih opeklina utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

– Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je centar požara u kanalu podrumskih prostorija na dubini od oko tri metra. Do nesreće je došlo kada je 41-godišnjak plinskim grijačem lijepio termo izolaciju te je prilikom mijenjanja ispražnjene plinske boce punom, uslijed istjecanja preostalog plina iz zamijenjene boce, došlo do iskrenja i pojave otvorenog plamena koji mu je zahvatio glavu, šake obje ruke i gornji dio tijela. Teško ozlijeđeni muškarac je zadržan na bolničkom liječenju, kažu iz PU Istarske uz dodatak kako je o slučaju obaviještena inspekciju zaštite na radu.

Pogledajte ovdje što pravna stručnjakinja i odvjetnica savjetuje u slučaju kada ozljeda na radu nije priznata.

Copy link
Powered by Social Snap