Pretraga

Nova prometnica poprima oblik: Investicija u Čakovcu vrijedna skoro 4 milijuna kuna

A- A+

U Čakovcu i njegovim mjesnim odborima pokrenut je niz projekata i investicija. Dolaskom pogodnijih temperatura i vremenskih prilika, sve su intenzivniji radovi posebno na investicijama u izgradnju i rekonstrukciju ulica i objekata, kao i održavanje istih.

Gradonačelnica Čakovca, Ljerka Cividini, rekla je kako jedno od značajnijih ulaganja u ceste tijekom godine svakako ono u ulici Ivana Gorana Kovačića u Čakovcu. Spomenula je i kako je cilj novom prometnicom olakšati brojnim mještanima koji automobilom, pješice i biciklom redovito koriste ovu prometnicu.

– Ovisno o tijeku i roku završetka same investicije, kao i o dobivenim iznosima vrijednosti investicija po provedenim postupcima javne nabave, ukupno planirani iznos za ove namjene u 2022. godini iznosi više od 84,6 milijuna kuna, potvrdila je Cividini.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Pogledajte kako napreduju radovi na obnovi Županijske bolnice Čakovec

Pritom će se i rasteretiti prometovanje okolnim prometnicama te ujedno olakšati pristup kompleksu Županijske bolnice Čakovec. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju prometnice (proširenje, oborinska odvodnja i novi asfalt) te izgradnju pješačko-biciklističke staze s istočne strane.

Započeti su zemljani radovi, odvodnja oborinske odvodnje, betonski radovi, radovi kolničke konstrukcije, a u planu su završni radovi te radovi na postavi vertikalne i iscrtavanju horizontalne signalizacije.

Izgradnja prometnice i pješačko biciklističke staze ulice vrijedna je oko 3,8 milijuna kuna s PDV-om, a kako potvrđuju iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, izgradnju grada i upravljanje nekretninama Grada Čakovca radovi idu prema planu te se njihov završetak predviđa početkom rujna.

Copy link
Powered by Social Snap