Pretraga

Novi slučajevi prijevare u građevinskom sektoru: ‘Majstori’ uzimaju novce, ne odrađuju radove

A- A+

Prijevare u građevinskom sektoru su vrlo česta pojava – ‘majstori’ uzmu novce za radove koje zatim nikad ne izvrše. Čak dva takva slučajeva su zabilježena posljednjih dana. Ukupna šteta u oba slučaja zajedno iznosi preko deset tisuća eura.

Foto: bauštela.hr

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka su proveli kriminalističko istraživanje, koje je rezultiralo kaznenom prijavom. Kaznenu prijavu je zaradio 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je kao osoba ovlaštena za zastupanje tvrtke iz Rijeke usmeno dogovorio građevinske radove s oštećenom 44-godišnjom hrvatskom državljankom, objavila je PU primorsko-goranska.

Radove u kući na području Gorskog kotara oštećene 44-godišnjakinje je trebao završiti do veljače ove godine. Radovi su bili dogovoreni u srpnju prošle godine, a manji dio dogovorenih građevinskih radova je dovršen. Za to mu je oštećena na račun tvrtke uplatila novac, a nakon toga je osumnjičeni prestao sa izvođenjem radova.

Izdvojeni članak

Uzeo novce za građevinske radove, nikad ih nije napravio: Prijevara teška 10 tisuća eura

S obzirom na to da nije do kraja izveo ugovorene radove, niti vratio novac, oštećena je događaj prijavila policiji. Počinjenim kaznenim djelom 44-godišnjakinja je oštećena za oko deset tisuća eura. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i prijevare u gospodarskom poslovanju, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

PU osječko-baranjska je pak izvijestila da je kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 48-godišnjak počinio kazneno djelo ‘prijevara’.

Osumnjičeni je 19. veljače od 56-godišnjaka iz Osijeka uzeo predujam u iznosu od 1.300 eura za izvođenje građevinskih radova, a do danas dogovoreni posao nije obavio niti je vratio novac. Protiv osumnjičenog slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nedavno se i na zadarskom području dogodila slična situacija, gdje je 43-godišnjak uzeo 10 tisuća eura za građevinske radove, koje nikad nije napravio. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap