Pretraga

Odgođena konferencija ipak će se održati virtualno: Arhitekti o pitanjima obnove i revitalizacije gradova

A- A+

Europska Konferencija o arhitektonskim politikama RE-USE Architecture ove godine ipak će se održati, ali u virtualnom izdanju. Konferencija će okupiti stručnjake s raznih područja, a sve u cilju kreiranja ideja za buduće djelovanje na poslovima urbane obnove i revitalizacije dijelova Hrvatske.

Radovi, ilustracija | foto: Unsplash

Europska Konferencija o arhitektonskim politikama trebala se održati u lipnju prošle godine za vrijeme hrvatskog presjedanja Vijećem Europske unije, no zbog tadašnjih okolnosti je otkazana.

Stručnjaci s područja arhitekture i prostornoga planiranja, kreatori politika i svi ostali zainteresirani za pitanja arhitekture i razvoja gradova okupit će se na ovogodišnjoj europskoj Konferenciji o arhitektonskim politikama RE-USE Architecture. Konferencija će se održati virtualno kroz dva poludnevna događanja.

Prošlogodišnji potresi pokazali su svu ranjivost fizičkog prostora i time ukazali na nužnost povećanja otpornosti gradova na suvremene izazove.

Inspiracija za buduće djelovanje

Stručnjaci, čija bi iskustva mogla biti inspiracija za buduće djelovanje na poslovima urbane obnove i oporavka pogođenih područja, okupit će se virtualno 22. i 23. travnja ove godine.

– Kreiranju arhitektonskih politika Republike Hrvatske za naredno razdoblje svakako će doprinijeti i rezultati europske suradnje o definiranju kriterija kvalitete arhitekture i izgrađenog prostora te osvrt na dostupne izvore financiranja, navode iz organizacije.

Za sudjelovanje nije predviđena kotizacija, a članovima Hrvatske komore arhitekata I Hrvatske komore inženjera građevinarstva sudjelovanje se vrednuje u sustavu stalnog stručnog usavršavanja.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap