Pretraga

Ovogodišnji URBACT donosi znanja i iskustva preko 150 gradova: Kako napraviti promjenu u lokalnoj zajednici?

A- A+

U sklopu programa europske međuregionalne suradnje URBACT III, namijenjenog svim europskim gradovima koji žele izraditi i uspješno provoditi svoje strategije održivog urbanog razvoja i odgovarajuće akcijske planove, održat će se URBACT City Festival.

URBACT City Festival

URBACT City Festival | foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Četvrto izdanje URBACT City Festivala održat će se u formi video konferencije.

Preko 150 gradova koji su sudjelovali u URBACT mrežama nakon dvije godine istraživanja, razmjene znanja i iskustava te učenja podijelit će svoja iskustva i znanja o tome kako su napravili promjene u svojoj sredini. Istražujući 23 dobre urbane prakse koje su već ostvarile utjecaj na lokalnoj razini, gradovi iz 25 zemalja udružili su snage kako bi shvatili, prilagodili i ponovno iskoristili znanja u svom lokalnom kontekstu.

Sudionici URBACT City Festivala imat će mogućnost čuti kako su gradovi ostvarili pozitivne promjene, detaljnije upoznati izazove s kojima se danas europski gradovi susreću, povezati se s kolegama te nadahnuti se za pronalaženje novih rješenja.

Što je URBACT?

URBACT je program europske međuregionalne suradnje koji je namijenjen svim europskim gradovima koji žele izraditi i uspješno provoditi svoje strategije održivog urbanog razvoja i odgovarajuće akcijske planove.

Cilj URBACT-a je promicanje integriranog održivog razvoja gradova i poboljšanje učinkovite provedbe kohezijske politike Europske unije na lokalnoj i regionalnoj razini kroz razmjenu dobrih praksi i iskustava gradova o novim modelima upravljanja, prostornom planiranju, mjerama održivog razvoja, promociji socijalne uključivosti i jačanju urbano-ruralnih veza.

Svi zainteresirani za ovogodišnje izdanje URBACT City Festivala na njega se mogu prijaviti putem poveznice.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Ovogodišnji URBACT donosi znanja i iskustva preko 150 gradova: Kako napraviti promjenu u lokalnoj zajednici?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap