Pretraga

Podnesena kaznena prijava: Ukrao alat s gradilišta i zatim prijetio vlasniku

A- A+

U Zagrebu u Dubravi je došlo do krađe građevinskog alata. Osumnjičeni (46) je ukrao alat u vrijednosti od oko četiri tisuća kuna dok se vlasnik (37) nalazio van Hrvatske. Kada se isti vratio, tražio je alat nazad, a zauzvrat je dobio prijetnje.

Alati | Unsplash

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Pronevjera’ na štetu trgovačkog društva iz Zagreba i ‘Protupravna naplata’ u pokušaju na štetu 37-godišnjaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni krajem kolovoza 2022. godine s gradilišta na području Dubrave otuđio više komada raznog građevinskog alata odnosno dvoje ljestve, odvijač, škare za lim, produžni kabel i drugo za vrijeme dok se oštećeni nalazio na putu izvan Republike Hrvatske.

Izdvojeni članak

Sramotno: S gradilišta zamjenske kuće pored Gline ukradeno 150 armaturnih šipki

Po povratku, oštećeni je zahtijevao povrat navedenog alata, međutim, osumnjičeni je to odbijao te mu uputio razne prijetnje s ciljem kako bi zadržao alat. Materijalna šteta pričinjanja ovim kaznenim djelima iznosi oko 4.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Copy link
Powered by Social Snap