Pretraga

Popravljao fasadu pa pao s visine od dva metra: Radnik (43) teško ozlijeđen, u bolnici je

A- A+

Teško je ozlijeđen 43-godišnji radnik koji je zbog trenutne slabosti pao s metalne skele, s visine od oko dva metra. Glavom je udario o betonsku podlogu i teško se ozlijedio. Hitna ga je odmah prevezla u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

skela

Skela | foto: Unsplash

Radnik (43) je u Kotoribi, u Kolodvorskoj ulici, prilikom izvođenja građevinskih radova na objektu Doma za odrasle osobe, teško ozlijeđen. Radnik je inače djelatnik poduzeća sa sjedištem na području Ludbrega, a pao je s radne platforme uslijed trenutne slabosti.

Izvodio je fasaderske radove i pao je s visine od oko dva metra, udario glavom o betonsku podlogu i teško se ozlijedio. Kriminalistička istraživanja se nastavljanju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice, a o događaju je izviještena i nadležna inspekcija zaštite na radu te nadležno državno odvjetništvo.

Izdvojeni članak

Crni podaci s hrvatskih gradilišta: Prošle godine umro 21 radnik, struka smatra da će biti još gore

Podsjećamo, samo u 2022. godini je zabilježeno 208 slučajeva teško ozlijeđenih radnika u građevinskom sektoru, a zabrinjavajuće je visok broj preminulih uslijed zadobivenih ozljeda, njih 21. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap