Pretraga

Rekonstrukcija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Bjelovaru: Uveden izvođač radova

A- A+

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Veliko Korenovo u sastavu Bjelovara, putem projekta aglomeracije kojega provode Vodne usluge, doživjet će potpunu rekonstrukciju. Tom prilikom u posao je uveden i izvođač radova, slovenska tvrtka Riko d.o.o..

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Veliko Korenovo, foto: Grad Bjelovar

Tvrtka Riko će prema Ugovoru, projektirati projekt, izvršiti nadogradnju i rekonstrukciju pročistača. Također, kada za to dođe vrijeme, obavit će se i probni rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i dispozicije mulja. Ugovor o rekonstrukciji pročistača otpadnih voda jedanaesti je po redu u sklopu projekta aglomeracije i najvrjedniji, čak 122.331.634,41 kuna.

Izdvojeni članak

Bjelovar postaje gradilište: Najavljuju nove vrtiće, školu, dvoranu i Državni arhiv vrijedan 31 milijun kuna

Taj posao će, počevši od projektiranja do završetka radova, trajati 34 mjeseca. Na konferenciji za novinare projekt su predstavili zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić, direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić. Čitav projekt aglomeracije, koji podrazumijeva i rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije u Bjelovaru i Općini Rovišće, vrijedan je 257.472.888.75 kn, a Kohezijski fond sufinancira ga s 147.681.299,53 kn.

Copy link
Powered by Social Snap