Pretraga

Šibenski volonteri sagradili i dostavili montažnu kuću za 13-godišnjeg Stefana i njegovog oca

A- A+

Ekipa šibenskih volontera dovršila je gradnju kuće u mjestu Mali Gradac kraj Gline, završivši time humanitarnu akciju Gradimo kuću za potresene koja je pokrenuta početkom veljače, a koja je za cilj imala da jedna obitelj stradala u potresu dobije novi dom za život.

Humanitarnu akciju Gradimo kuću za potresene pokrenula je šibenska PARK organizacija I Foto: Udruga PARK

Akcijom šibenskih volontera novi su dom dobili 13-godišnji Stefan Petrović i njegov otac Dragan, koji od potresa žive u neadekvatnom kontejneru.

Humanitarnu akciju Gradimo kuću za potresene pokrenula je šibenska PARK organizacija, koja je u tri mjeseca sakupila gotovo 30 tisuća kuna donacija, a donirali su privatne osobe, poslovni subjekti te lokalna samouprava. O svemu su se na svojoj Facebook stranici oglasili i iz Udruge PARK.

kuća udruga PARK

Akcija je na kraju imala i glazbenu priču, jer je glavni meštar Dražen Frua od Petrovića na poklon dobio psića kojeg je nazvao DJ! I Foto: Udruga PARK

– Završena je humanitarna akcija Gradimo kuću za potresene! Obitelj Petrović ima novi dom. Početkom tjedna završili smo radove na kući u mjestu Mali Gradac kraj Gline. 13-godišnji Stefan i njegov otac mjesecima su živjeli u neadekvatnom kontejneru nakon što im je kuća označena crvenom naljepnicom nakon potresa.

Naša akcija potakla je i druge volontere koji su obećali da će na našu kuću nadogradili još dvije sobe. Nakon toga mali Stefan i njegov otac, gotovo nikad više neće morati razmišljati da napuste svoj dom.

Akcija je na kraju imala i glazbenu priču, jer je glavni meštar Dražen Frua od Petrovića na poklon dobio psića kojeg je nazvao DJ!

Oputem još jednom zahvaljujemo svim donatorima, svim volonterima, medijima i ostalima koji su na bilo koji način pomogli da ovu akciju privedemo kraju. Hvala!

Foto: Udruga PARK

Donacijama su pokriveni svi troškovi materijala za izgradnju kuće te prijevoza na potreseno područje, govore iz PARK-a.

Ova humanitarna akcija potaknula je i druge ljude dobrog srca, tako da se javila još jedna ekipa volontera koja će na sagrađenu kuću još nadograditi i dodatne dvije sobe. Nakon toga mali Stefan i njegov otac, gotovo nikad više neće morati razmišljati da napuste svoj dom, stoji na stranici Udruge.

Šibenski volonteri sagradili i dostavili montažnu kuću za 13-godišnjeg Stefana i njegovog oca
Share via
Copy link
Powered by Social Snap