Pretraga

Strašna nesreća u Osijeku: Četiri radnika ozlijeđena u padu lučke dizalice, jedan teže

A- A+

Danas je došlo do strašne nesreće u Osijeku – pao je gornji dio lučke dizalice u Osijeku, prilikom čega su ozlijeđena četiri radnika. Prevezeni su u KBC Osijek, od kojih je jedan teško ozlijeđen i zadobio je po život opasne ozljede.

pad lučka dizalica osijek

Pad lučke dizalice u Osijeku, foto: PU osječko-baranjska

PU osječko-baranjska je danas u 8.42 h zaprimila dojavu da je na prostoru stare luke Tranzit u Osijeku pao gornji dio dizalice i da su četiri radnika ozlijeđena. Isti su prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek, gdje im je pružena liječnička pomoć. Očevid je još uvijek u tijeku, a o svemu je obaviještena i inspekcija zaštite na radu.

– Tijekom prijepodneva u Klinički bolnički centar Osijek dovezena su četiri ozlijeđena radnika. Od njih četvoro, jedan radnik je hospitaliziran, teže ozlijeđen te ima po život opasne ozljede, ali je trenutno stabilno. Preostala tri radnika prema dosadašnjim saznanjima lakše su ozlijeđena, ali se još uvijek nalaze u obradi, rekli su iz KBC-a Osijek za dnevnik.hr.

Još uvijek se istražuje kako je došlo do nesreće, a glasnogovornica osječke policije, Edita Roterbauer, rekla je da se tek treba utvrditi na koji način se dizalica trebala i na koji način se jest rastavljala. Dizalica visoka 25 metara je zamišljena kao turistička atrakcija i budući vidikovac na šetnici.

Izdvojeni članak

Još jedna nesreća na radu: 51-godišnjak postavljao prozore i pao na nogostup, teško je ozlijeđen

Uklanjanje gornjeg dijela dizalice

Tvrtka Nexe je darovala donji dio dizalice gradu Osijeku, a gornji, okretni dio je trebalo ukloniti. Radnici iste tvrtke su radili na demontiranju gornjeg dijela, sukladno ugovoru s Gradom. Gornji dio i dalje je u vlasništvu tvrtke Nexe, koja se obvezala ukloniti ga, što su i pokušali kada je došlo do nesreće, rekao je Karlo Šatvar, pročelnik ureda gradonačelnika za dnevnik.hr.

Šatvar je rekao i kako je bilo planirano da se donji dio dizalice konzervira, ali da će se nakon ove nesreće razmotriti budući koraci. Radnici su nadvodno bili u kabini, koja ih je uspjela donekle zaštiti.

Copy link
Powered by Social Snap