Pretraga

Urušila se zgrada u Kini, deseci pod ruševinama: ‘Spasit ćemo ljude pod svaku cijenu’

A- A+

Najmanje 23 ljudi zarobljeno je pod ruševinama zgrade u gradu Changsha, u provinciji Hunan koja se srušila u petak poslijepodne. Tu je informaciju novinarima potvrdio gradonačelnik Zheng Jianxin.  Predsjednik Kine Xi Jinping naredio je spašavanje žrtvi ‘pod svaku cijenu’.

Nesreća u Kini | Izvor: Screenshot/CGTN Youtube

Zasad nema potvrđenih informacija o žrtvama, a gradske vlasti su objavile da je tijekom noći iz ruševina spašeno pet ljudi, piše Index. Ozlijeđeni su prebačeni u bolnicu, a osim hitnih službi i spasitelja na terenu su i psi tragači. Tek će se saznati uzrok urušavanja zgrade. U sklopu zgrade nalazili su se hotel, stanovi, kafić i kinodvorana. Poznato je da je zgrada imala osam katova.

Nesreća u Kini | Izvor: Screenshot/CGTN Youtube

Nesreća u Kini | Izvor: Screenshot/CGTN Youtube

Nesreća u Kini | Izvor: Screenshot/CGTN Youtube

Stanari su obavljali razne preinake u strukturi svojih stambenih prostora, objavio je CCTV, dodajući da se razlozi urušavanja istražuju. Rušenja zgrada nisu neuobičajena pojava u Kini zbog loših sigurnosnih standarda i korupcije koja vlada među dužnosnicima zaduženim za brigu o zadovoljenju standarda kvalitetne gradnje.

Izdvojeni članak

Može li nuklearna elektrana u Černobilu preživjeti artiljerijske napade? ‘Taj rizik nismo ni mogli, ni htjeli predvidjeti’

Share via
Copy link
Powered by Social Snap